• William

YouTube test functie waarmee gebruikers rechtstreeks producten kunnen kopen die ze in video's zien


Volgens een rapport van Bloomberg test YouTube een functie waarmee gebruikers rechtstreeks producten kunnen kopen die ze in video's zien. Het zou een van de grootste veranderingen aan het streamingplatform van Google tot nu toe kunnen zijn, waardoor het een beetje een Amazon concurrent wordt.

Volgens het rapport vroeg YouTube video creators onlangs om de producten die in hun video's worden gebruikt te taggen en bij te houden. Die gegevens worden vervolgens naar Google verzonden om de analyse uit te bouwen, evenals winkeltools rechtstreeks op YouTube. Het bedrijf zou ook de integratie met Shopify testen.


Bloomberg zegt dat een YouTube woordvoerder heeft bevestigd dat het bedrijf een dergelijke functie aan het testen is met een paar videokanalen, hoewel het zich nog in de experimentele fase bevindt. Makers hebben ook controle over welke producten worden weergegeven als beschikbaar voor verkoop.


Het is nog niet duidelijk hoeveel YouTube zou opstrijken op dergelijke verkopen. Het bedrijf laat gebruikers nu abonneren op videomakers voor video's, en neemt daar 30 procent van af.


Maar het is onwaarschijnlijk dat zo'n hoog percentage zou werken voor de product verkoop. Veel You Tubers verdienen tenslotte al geld aan gelieerde links, vrijwel zonder kosten voor hen. Directe verkoop op YouTube zou videomakers aanzienlijke voordelen moeten bieden om over te schakelen, hoewel de mogelijkheid om kijkers direct op het platform tot impulsaankopen te dwingen, al voldoende stimulerend is.


Er is geen woord gesproken over wanneer de ‘functie’ op grotere schaal zal worden uitgerold. Wellicht dat YouTube er over een paar jaar misschien heel anders uitziet.

13 views