• William

YouTube stuurt geen e-mailmeldingen meer naar kanaalabonnees

Hier is een belangrijk te weten voor YouTube kanaalbeheerders: vanaf 13 augustus 2020 stuurt YouTube geen e-mailmeldingen meer naar je kanaalabonnees wanneer je een nieuwe video uploadt.


Volgens YouTube:


"Als je je hebt aangemeld om e-mails te ontvangen over nieuwe uploads, live streams en premières van kanalen waarop je bent geabonneerd, verdwijnen deze e-mails, maar je ontvangt nog steeds een melding op je mobiel via de YouTube-app of op je desktop. via uw Chrome-browser als u deze meldingen heeft ingeschakeld. "Waarom de verandering?


Volgens interne gegevens van YouTube wordt minder dan 0,1% van deze e-mails ooit geopend, terwijl gebruikers ook hebben geklaagd dat dergelijke meldingen een ergernis zijn in hun altijd rommelige inbox. YouTube merkt ook op dat 'belangrijke e-mails' over wijzigingen in uw account, serviceaankondigingen, enz. Niet worden beïnvloed door deze update.


Gezien de lage openingspercentages voorspelt YouTube dat de impact van deze wijziging op je weergavepercentages nul zal zijn:


"We zagen geen invloed op de kijktijd toen we experimenteerden met het uitschakelen van deze e-mails. Onze tests toonden zelfs aan dat wanneer we deze e-mails niet verzenden, meer mensen mobiele pushmeldingen en hun abonnementsfeed gebruiken."


Het zou dus geen impact moeten hebben, maar in beide gevallen de moeite waard om op te merken, omdat het de manier waarop uw abonnees worden geïnformeerd over uw nieuwste inhoud zal veranderen.


Het komt vrij zelden voor dat een digitaal platform het aantal e-mailverzendingen vermindert. LinkedIn heeft een bewuste poging gedaan om in 2015 te stoppen met het verzenden van zoveel e-mailwaarschuwingen, en de gepubliceerde gestage toename van de betrokkenheid sindsdien, dus er is misschien iets aan de hand. Maar verwacht niet dat dit Facebook ervan weerhoudt om je zo nu en dan een willekeurige e-mailwaarschuwing te sturen dat een van je vrienden 'een link heeft gepost'.


Serieus Facebook? Een link. Wie kan het schelen?


In dit opzicht denk ik dat we allemaal kunnen waarderen dat YouTube de tijd heeft genomen om naar de gegevens te kijken en de inbox van mensen niet langer vol te proppen met updates die ze niet lezen.


Zoals opgemerkt, worden de wijzigingen van kracht vanaf de 13e, dat is aanstaande donderdag.

6 views