• William

YouTube legt uit waarom het 11,4 miljoen video's heeft verwijderd

In slechts drie maanden tijd heeft YouTube maar liefst 11,4 miljoen video's verwijderd wegens schending van de communityrichtlijnen, onthulde het bedrijf op dinsdag 25 augustus.


De inhoud, die mogelijk onderwerpen bevatte zoals pornografie, aanzetten tot geweld, intimidatie en haatzaaiende uitlatingen, is tussen april en juni 2020 verwijderd. De verwijderde video's bevatten mogelijk ook oplichting, spam en misleidende inhoud.

Het cijfer vertegenwoordigt het hoogste aantal video's dat YouTube van zijn platform heeft verwijderd in een periode van drie maanden sinds de dienst werd gelanceerd in 2005. Het bedrijf dat eigendom is van Google schreef de opleving toe aan het grotere gebruik van geautomatiseerde detectietechnologie na een pandemie-gerelateerde verstoring veroorzaakt een vermindering van het aantal menselijke beoordelaars.


Van de 11,4 miljoen verwijderde video's zijn er 10,8 miljoen verwijderd via automatische markering, de rest is gemarkeerd door mensen.


Met name zei YouTube dat door het grotere gebruik van technologie een deel van de verwijderde inhoud ten onrechte is verwijderd.


"Als reactie op COVID-19 hebben we stappen ondernomen om ons uitgebreide personeelsbestand te beschermen en het personeelsbestand op kantoor te verminderen", legt YouTube uit in zijn nieuwste Transparantierapport. "Als gevolg hiervan vertrouwen we tijdelijk meer op technologie om te helpen bij een deel van het werk dat normaal gesproken door menselijke recensenten wordt gedaan, wat betekent dat we meer inhoud verwijderen die mogelijk niet in strijd is met ons beleid."


In een aparte blogpost werd verder uitgewerkt: “Wanneer we rekening hielden met de sterk verminderde menselijke beoordelingscapaciteit als gevolg van COVID-19, moesten we een keuze maken tussen mogelijke onderhandhaving of mogelijke overhandhaving. Een optie was om onze technologie terug te draaien en onze handhaving te beperken tot alleen datgene wat kon worden afgehandeld met onze verminderde beoordelingscapaciteit.


Hierdoor blijft de nauwkeurigheid hoog, maar wordt er minder inhoud van YouTube verwijderd, inclusief bepaalde inhoud die in strijd is met ons beleid. De andere optie was om onze geautomatiseerde systemen te gebruiken om een ​​groter netwerk te werpen, zodat de meeste inhoud die de community mogelijk zou kunnen schaden, snel van YouTube zou worden verwijderd, met de wetenschap dat veel video's geen menselijke beoordeling zouden krijgen, en sommige video's die ons beleid niet schenden, worden verwijderd.


"Omdat verantwoordelijkheid onze topprioriteit is, hebben we voor het laatste gekozen: we gebruiken technologie om te helpen bij een deel van het werk dat normaal gesproken door recensenten wordt gedaan."


In een poging om de overlast voor de makers tot een minimum te beperken, zei YouTube dat het voorlopig heeft besloten geen waarschuwingen meer uit te geven aan inhoud die zonder menselijke beoordeling is verwijderd, "behalve in gevallen waarin we er zeer zeker van zijn dat deze in strijd is met ons beleid."


Omdat het wist dat het meer oproepen zou ontvangen van ontevreden YouTubers wiens video's ten onrechte waren verwijderd, zei het bedrijf dat het meer middelen besteedde aan de beroepsprocedure, waardoor het het proces van het herstellen van inhoud naar de site waar nodig kon versnellen.


YouTube zei dat het blijft werken aan het verbeteren van de nauwkeurigheid van zijn systemen, terwijl het tegelijkertijd menselijke recensenten opnieuw inzet 'naar de gebieden met de grootste impact' terwijl ze geleidelijk weer aan het werk gaan.

9 views