• William

YouTube lanceert officieel korte videofunctie Shorts

TikTok is tegenwoordig echt de populaire jongen op sociale media, zoals blijkt uit de enorme Amerikaanse technologiebedrijven die vechten om wie er een deel van mag kopen. Anderen, zoals Instagram, hebben in plaats daarvan geprobeerd het formaat te kopiëren, en nu heeft YouTube zich bij de strijd gevoegd.


YouTube heeft vandaag officieel ‘Shorts’ aangekondigd, een videofunctie in kort formaat die rechtstreeks in de main app leeft. Terwijl het bedrijf onlangs video's uitlicht die maar een paar seconden duren in zijn mobiele app, tilt Shorts de dingen naar een hoger niveau door tools voor het maken van video's aan te bieden die vergelijkbaar zijn met die op TikTok en Reels. De functie begint als een bètaversie die beschikbaar is in India.


Elke Short is 15 seconden lang of minder. Meerdere clips kunnen aan elkaar worden geregen, en YouTube maakt gebruik van zijn enorme bibliotheek met gelicentieerde muziek om je te laten filmen met wat achtergrondmuziek. Gebruikers zien een timer en aftellen wanneer ze beginnen met filmen, en ze kunnen de opnamesnelheid regelen om een ​​paar creatieve opties toe te voegen.


Om ervoor te zorgen dat mensen de functie ook daadwerkelijk gaan gebruiken, zal YouTube een prominente plek hebben onder aan de navigatiebalk van de app om nieuwe video's te uploaden.


Hoewel het bedrijf zeker op de nieuwste bandwagon springt, heeft YouTube om eerlijk te zijn evenveel aanspraak op het 'leuke korte video'-formaat als iedereen, aangezien de eerste video die ooit naar het platform werd geüpload slechts 18 seconden lang was. Veel videomakers op het platform zijn al gespecialiseerd in korte video's (waarvan sommige afkomstig zijn van Vine), en er is ook geen tekort aan meme-video's van 10 seconden.


Als alternatief kan het uiteindelijk gewoon meer opgeblazen zijn op een platform dat al vol zit met inhoud.


YouTube merkt op dat, hoewel Shorts zich in de ‘vroege bèta’ bevindt, het nu wordt vrijgegeven om feedback van gebruikers te krijgen om de functie in de loop van de tijd te verbeteren. Het is lang niet zo volledig uitgerust als TikTok, maar het is een begin; laten we hopen dat dit het begin is van iets de moeite waard.

7 views