• William

YouTube heeft een uitbreiding aangekondigd van zijn geautomatiseerde content detection process

YouTube heeft een uitbreiding aangekondigd van het geautomatiseerde proces voor inhoud detectie, dat momenteel wordt gebruikt om uploads op te vangen die expliciet geweld, naaktheid of haat zaaiende taal weergeven.


Nu zal YouTube het gebruik van zijn AI-tools uitbreiden om meer soorten regelovertredingen te dekken, en vervolgens meer uploads classificeren die niet geschikt zijn voor gebruikers jonger dan 18 jaar.


Zoals uitgelegd door YouTube:


"Tegenwoordig past ons Trust & Safety-team leeftijdsbeperkingen toe wanneer ze tijdens het beoordelen van inhoud een video tegenkomen die niet geschikt is voor kijkers onder de 18 jaar. In de toekomst zullen we voortbouwen op onze aanpak om machine learning te gebruiken om inhoud ter beoordeling, door onze technologie te ontwikkelen en aan te passen om ons te helpen automatisch leeftijdsbeperkingen toe te passen. "


Als een video een leeftijdsbeperking heeft, moeten gebruikers zijn ingelogd om deze te bekijken.


"Als ze dat niet doen, zien ze een waarschuwing en worden ze omgeleid om andere inhoud te vinden die geschikt is voor de leeftijd. Onze community richtlijnen bevatten richtlijnen voor uploaders over wanneer inhoud een leeftijdsbeperking moet krijgen."


De uitgebreide handhavingsinspanningen zullen helpen om jongere gebruikers veilig te houden op het platform - wat ongetwijfeld een grote zorg is voor de vele ouders die proberen hun kinderen te vermaken tijdens de COVID-19-lockdowns. In een recente enquête gaf 64% van de respondenten aan dat ze tijdens de lockdown periode meer YouTube content hebben bekeken, terwijl YouTube sterren voor kinderen nu de belangrijkste influencers zijn, misschien wel meer dan traditionele tv presentatoren.


YouTube staat erom bekend dat het kijkers soms uitnodigt tot discutabele content via de bijbehorende video aanbevelingen. Met deze nieuwe push zou het moeten betekenen dat minder van die 'Up Next'-clips de jongere kijkers op een dwaalspoor brengen.


En YouTube verwacht als resultaat een toename van de inhoud die is getagd als 'alleen ouder dan 18':


"Omdat ons gebruik van technologie ertoe zal leiden dat meer video's een leeftijdsbeperking krijgen, heeft ons beleidsteam deze gelegenheid aangegrepen om opnieuw te bezoeken waar we de grens trekken voor inhoud met een leeftijdsbeperking. Na overleg met experts en een vergelijking met andere wereldwijde kaders voor inhoudsclassificatie, kleine aanpassingen waren nodig. Onze beleidspagina's zijn bijgewerkt om deze wijzigingen weer te geven. Alle hierboven beschreven wijzigingen zullen de komende maanden worden doorgevoerd. "


Uploaders kunnen in beroep gaan tegen elk besluit waarvan ze denken dat het onjuist is toegepast, maar YouTube zegt dat het niet verwacht dat de wijziging grote gevolgen zal hebben voor de inkomsten van videomakers, omdat de meeste van de getroffen video's ook in strijd zijn met de adverteerdersvriendelijke richtlijnen en dat zijn daarom komen ze hoe dan ook niet in aanmerking voor advertenties.


YouTube heeft zijn systemen op dit front al enige tijd ontwikkeld. Vorige maand meldde YouTube dat het tussen april en juni van dit jaar 11.401.696 video's had verwijderd wegens het overtreden van de inhoudsregels, waarbij de overgrote meerderheid automatisch door zijn systemen werd gemarkeerd.

Als zodanig lijkt het uitbreiden van de systemen een relatief veilige gok - en nogmaals, met zoveel kinderen die tijd op het platform doorbrengen, is het een belangrijke stap die grote positieve voordelen kan hebben.

7 views