• William

YouTube heeft een aantal nieuwe tweaks aan afspeelopties uitgerold

YouTube heeft een aantal nieuwe aanpassingen aan de afspeelopties doorgevoerd, waardoor het gemakkelijker wordt om tijdens het kijken van weergaveformaat te wisselen, ondertiteling in te schakelen, specifieke delen van elke video te zoeken en meer.


Allereerst over hoofdstukken: in mei gaf YouTube video creators toegang tot een nieuwe optie voor het weergeven van hoofdstukken, die de tijdlijn voor het afspelen van video's opsplitst in variabele hoofdstuklengtes, die, wanneer gemarkeerd, het specifieke tijdlijngedeelte uitbreiden en een beschrijving geven van waar dat gedeelte over gaat.


Nu voegt YouTube verder een nieuwe lijstweergave toe, die je kunt openen door op de hoofdstuktitel in de speler te tikken of te klikken.Zoals uitgelegd door YouTube:


"Je krijgt een volledige lijst te zien van alle hoofdstukken die zijn opgenomen in de video die je bekijkt, elk met een voorbeeldminiatuur van wat je in dat hoofdstuk vindt. Bespaar tijd door snel naar het deel te gaan dat je interesseert in."


Dat zou het veel gemakkelijker kunnen maken om specifieke elementen van elke clip te vinden, terwijl het Google ook kan helpen om belangrijke videosegmenten in de zoekresultaten te markeren, wat ook een SEO overweging kan zijn.


YouTube wil het ook gemakkelijker maken om ondertiteling in te schakelen tijdens het afspelen door de knop naar een prominentere locatie te verplaatsen.

Dat zal het specifiek gemakkelijker maken om ondertiteling op telefoons in te schakelen, met de knop nu op de videospeler zelf, in tegenstelling tot een afzonderlijke functielijst.


YouTube heeft om dezelfde reden ook de schakelaar voor automatisch afspelen op mobiel verplaatst, waardoor het gemakkelijker is om in of uit te schakelen terwijl je aan het kijken bent.

YouTube heeft ook een nieuwe manier toegevoegd om toegang te krijgen tot de modus Volledig scherm:


"Veeg gewoon omhoog om het volledige scherm te openen en omlaag om af te sluiten. En als je liever wilt zien hoeveel tijd er aftelt versus de tijd die is verstreken in een video, kun je nu gewoon op het tijdstempel tikken om heen en weer te schakelen."


Je zou je telefoon gewoon kunnen kantelen en YouTube zou zich in de meeste gevallen automatisch aanpassen, maar dit biedt een andere, gemakkelijke optie om je oriëntatie te veranderen om het afspelen te verbeteren.


YouTube heeft onlangs ook bedtijdherinneringen geïntroduceerd, waarmee gebruikers zelf tijdslimieten voor hun weergaven kunnen instellen, terwijl het ook nieuwe voorgestelde acties introduceert: 'die u ertoe aanzet uw telefoon te draaien of een video in VR af te spelen als we denken dat u een betere ervaring".

YouTube zegt dat het in de toekomst meer zal toevoegen.


Dit zijn allemaal relatief kleine aanpassingen en veranderingen, maar ze kunnen significant zijn met betrekking tot gewoontegedrag. Hoe gemakkelijker het voor mensen is om elke functie te gebruiken, hoe meer ze dat zullen doen, en dat zou de nadruk kunnen leggen op het opnemen van ondertiteling in je video uploads, het maken van videohoofdstukken, het afspeelformaat, enz.


Het zijn eenvoudige updates, maar ze kunnen een bredere impact hebben en zijn het overwegen waard tijdens uw creatieproces.

7 views