• William

YouTube en Facebook groeien in gamestreaming, maar Twitch blijft voorop lopen

Streaming is een enorm element van web cultuur en streamers zijn op zichzelf grote beroemdheden geworden, met miljoenen jonge fans die nu regelmatig afstemmen om hun nieuwste broadcasts te zien en zich bezig te houden met gamecontent.


En in 2020 is de groei van streaming versneld. Volgens de laatste gegevens van Streamlabs is de streaming-industrie jaar-op-jaar met 91,8% gegroeid, met 7,46 miljard uur aan inhoud bekeken op alle grote platforms.


Als je verbinding wilt maken met een jonger publiek, moet je enig begrip hebben van de streamingindustrie en de bredere impact ervan. Om hier enig perspectief op te geven, publiceerde Streamlabs onlangs zijn laatste kwartaalupdate, waarin de beste streamingplatforms per marktaandeel worden weergegeven, samen met de belangrijkste eSports evenementen en opmerkelijke games.Enkele van de belangrijkste punten:


YouTube Gaming kende de grootste groei in aantal bekeken uren in het kwartaal


Facebook Gaming overtrof voor het eerst 1 miljard uur bekeken


De meerderheid van de kijkers en streamers van Mixer, dat Microsoft in juni stopte, lijkt overgestapt te zijn naar Twitch, wat bijdraagt ​​aan de dominantie


Je kunt het volledige Streamlabs rapport hier bekijken, de onderstaande infographic geeft de toptrends weer.


6 views