• William

WhatsApp rolt reverse search functie voor virale berichten uit om desinformatie tegen te gaan

WhatsApp heeft reverse search functies getest voor afbeeldingen en berichten om desinformatie tegen te gaan. Nu introduceert het bedrijf de functie waarmee u een bericht op internet kunt doorzoeken om te controleren of een 'viral' bericht de juiste informatie bevat of niet.


Je ziet nu een vergrootglas naast vaak doorgestuurde berichten. Je kunt op dat pictogram tikken om een ​​zoekopdracht op internet te starten om te zien of het bericht legitiem is die de ronde doet.


WhatsApp beschouwt berichten die meer dan vijf keer zijn doorgestuurd in een keten met name als vaak doorgestuurde berichten; die berichten zijn gemarkeerd als dubbele pijlen met een doorgestuurd label bovenaan.


Houd er rekening mee dat het bedrijf vanwege de end-to-end-codering van WhatsApp uw berichten niet kan lezen. Het is dus mogelijk dat u meerdere links op internet moet doorlopen om te bepalen of het bericht onjuiste informatie bevat of niet. Als alternatief kunt u de inhoud van het bericht controleren bij een van uw lokale feitencontrolerende organisaties.


De functie is beschikbaar voor gebruikers in Brazilië, Italië, Ierland, Mexico, Spanje, het VK en de VS voor alle versies van WhatsApp. Het is jammer dat de functie niet beschikbaar is in India, een land met meer dan 400 miljoen WhatsApp-gebruikers.

11 views