• William

WhatsApp test geanimeerde stickers in chats

WhatsApp werkt aan nieuwe, geanimeerde stickers, die actief zouden zijn in het chatvenster en actief zouden zijn terwijl je scrolt.


Zoals gemeld door Android Police:


"De functie verscheen in bèta v2.20.194.7 en verdween vervolgens in v2.20.194.9. Als het werkt, zijn stickers van geanimeerde pakketten live in het gesprek, hoewel ze slechts één keer animeren en dan stoppen. Je hoeft alleen maar omhoog te scrollen of omlaag om ze opnieuw te laten spelen. "


Android Police merkt op dat de functionaliteit van de stickers mogelijk nog niet volledig is, maar het lijkt erop dat dit is hoe ze zullen verschijnen en reageren in je WhatsApp-chatstreams.


Het zou een ander element toevoegen aan uw WhatsApp-opties voor delen. Tot dusver heeft WhatsApp gebruikers alleen in staat gesteld om reguliere, statische stickers in chats toe te voegen, terwijl de algehele functionaliteit van WhatsApp grotendeels beperkt was tot tekstchats. De app heeft echter zijn eigen Stories-achtige tool en Facebook heeft meer manieren onderzocht om meer functionaliteit op te nemen. Geanimeerde stickers zouden in dit opzicht een klein element zijn, maar toch is het een nieuwe stap voorwaarts voor WhatsApp.


En het kan weer een kleine stap voorwaarts zijn in de bredere plannen van Facebook voor volledige integratie van zijn berichten-apps.


Als Facebook in theorie de messaging functies van Messenger, Instagram en WhatsApp volledig wil integreren, moet elk platform dezelfde tools ondersteunen om ervoor te zorgen dat gebruikers hetzelfde kunnen delen over de drie.


En inderdaad, exact hetzelfde geanimeerde stickerpakket in het bovenstaande voorbeeld is ook beschikbaar in Messenger.


Het maakt dus waarschijnlijk deel uit van die bredere integratie van berichten - wat ook betekent dat je waarschijnlijk binnenkort ook een hoop meer geanimeerde stickeropties zult hebben in Instagram Direct.


5 views