• William

WhatsApp lanceert eindelijk zijn Darkmode voor alle gebruikers

WhatsApp lanceert eindelijk de meest gevraagde functie: de donkere modus. De heimelijke optie is in de afgelopen twee jaar een must-have voor apps geworden, en hoewel een select aantal Android-gebruikers voorbeelden van de functie zien verschijnen, is dit de eerste keer dat het bedrijf het officieel ondersteunt voor alle Android en iOS-apparaten.


WhatsApp merkt op dat de primaire focus was het verminderen van vermoeide ogen in omgevingen met weinig licht.


Daarom zijn de donkere gebieden, in tegenstelling tot sommige andere apps, niet helemaal pikzwart. Tijdens het testen ontdekte het bedrijf dat het contrast van puur zwart en wit tot vermoeidheid van de ogen kan leiden, dus gebruikt het in plaats daarvan een donkergrijze achtergrond. Het gebruikte ook kleuren en andere ontwerpelementen "om ervoor te zorgen dat de belangrijkste informatie opvalt."


Bovendien is het afgestemd op de schaduw van de donkergrijze achtergronden om te passen bij het respectieve OS.


Zo ziet het eruit op iOS:
En zo ziet het eruit op Android:Om de functie in Android 10 en iOS 13 te activeren, gaat u gewoon naar systeeminstellingen en schakelt u de donkere modus in. Op Android 9 kun je naar WhatsApp-instellingen> Chats> Thema gaan en ‘Dark’ selecteren.


Om de aankondiging te vieren, maakte WhatsApp zelfs een kleine advertentie met een eerder uitgebrachte versie van The Sound of Silence van Paul Simon:

Eindelijk kun je WhatsApp gebruiken zonder je telefoon te laten schijnen als een onhandige zaklamp in het midden van een donkere kamer. De functie wordt 'in de komende dagen' uitgerold naar de nieuwste versie van WhatsApp.


https://thenextweb.com/apps/2020/03/03/its-official-whatsapp-is-rolling-out-dark-mode-to-all-users/

2 views