• William

WhatsApp heeft het gemakkelijker gemaakt om ruimte op je telefoon vrij te maken

WhatsApp heeft een nieuwe update voor zijn opslagbeheerfunctionaliteit geïntroduceerd, die een verbeterd visueel overzicht biedt van hoe uw in-app-ruimte wordt gebruikt en wat u kunt verwijderen om meer ruimte vrij te maken.

Als u veel tijd aan het chatten op uw telefoon besteedt, is de kans groot dat een groot deel van de opslagruimte wordt ingenomen door afbeeldingen en video's die door de jaren heen door vrienden en familie zijn verzonden. Nu maakt WhatsApp het gemakkelijker om rechtstreeks vanuit de app opslagruimte vrij te maken.


WhatsApp had al basisfunctionaliteit voor het wissen van opgeslagen media, maar nu krijg je volwaardig databeheer. Als je naar WhatsApp> Instellingen> Opslag en gegevens> Opslag beheren gaat, wordt je begroet met een nieuwe interface die items op grootte categoriseert en waarmee je een voorbeeld van bestanden kunt bekijken voordat je ze verwijdert. U kunt vervolgens meerdere items selecteren om te verwijderen, terwijl u de bestanden behoudt die u wilt behouden.

De nieuwe functie verdeelt media ook in twee categorieën: bestanden groter dan 5 MB en bestanden die vaak zijn "doorgestuurd". Bovendien geeft WhatsApp nu ook een waarschuwing weer wanneer uw telefoon bijna geen opslagruimte meer heeft, waarin u wordt gevraagd enkele mediabestanden te verwijderen.


De nieuwe functionaliteit wordt deze week wereldwijd uitgerold naar WhatsApp-gebruikers.

12 views