• William

Wereldwijde CEO van TikTok Kevin Mayer stapt al na slechts 3 maanden op

Slechts drie maanden na zijn benoeming tot de wereldwijde CEO van TikTok, heeft Kevin Mayer het ontslag genomen. De voormalige directeur van Disney was in mei bij het bedrijf gekomen om toezicht te houden op de groei in de VS, India en andere wereldmarkten. De druk van het huidige politieke klimaat leek echter te groot.


TikTok heeft de afgelopen maanden met veel tegenslagen te maken gehad. De app werd in India verboden na een schermutseling aan de Chinese grens tussen twee legers. Het moest zich terugtrekken uit de app winkels van Hongkong en de Amerikaanse president Donald Trump vaardigde onlangs een uitvoerend bevel uit dat de app in het land kon verbieden.


In een verklaring bedankte Bytedance Mayer:


We waarderen het dat de politieke dynamiek van de afgelopen maanden de reikwijdte van Kevins rol aanzienlijk heeft veranderd, en respecteren zijn beslissing volledig. We danken hem voor zijn tijd bij het bedrijf en wensen hem het beste.


In een brief zei Mayer dat hij onder de indruk was van het bedrijf, maar hij vertrekt nu omdat veranderingen in de omgeving van politici bedrijfsherstructureringen zullen forceren.


In de afgelopen weken, toen de politieke omgeving sterk is veranderd, heb ik veel nagedacht over wat de structurele veranderingen van het bedrijf vereisen en wat dit betekent voor de wereldwijde rol waarvoor ik me aanmeldde. Tegen deze achtergrond, en aangezien we verwachten zeer binnenkort tot een oplossing te komen, wilde ik met een bezwaard hart jullie allemaal laten weten dat ik heb besloten het bedrijf te verlaten.

Ik wil duidelijk zijn dat deze beslissing niets te maken heeft met het bedrijf, wat ik zie voor onze toekomst of het geloof dat ik heb in wat we bouwen. Yiming begrijpt mijn beslissing en ik dank hem voor zijn steun hierbij.


Mayer voegde eraan toe dat het leiden van een wereldwijd team een ​​grote aantrekkingskracht voor hem was toen hij bij het bedrijf kwam. Vanwege recente acties van de Amerikaanse regering kan de rol er echter anders uitzien, aangezien een potentiële koper bepaalde regio's van de app activiteiten kan kopen.

12 views