• William

Waarschijnlijk wordt bellen via WhatsApp desktop app binnenkort mogelijk

Videogesprekken zijn toegenomen door de lock-downs, en bedrijven als Facebook en Zoom hebben daar optimaal gebruik van gemaakt. Eerder dit jaar verhoogde WhatsApp de limiet voor groepsgesprekken van vier naar acht personen. Nu lijkt het erop dat de chat app binnenkort de belfunctie op zijn desktop app zal introduceren.


Volgens de bekende WABetaInfo is het bedrijf begonnen met het maken van de functie in een van zijn test builds. De onderontwikkelde functie omvat ondersteuning voor spraak- en video-oproepen voor zowel individuele contacten als groepen.


Screenshots geplaatst door WABetaInfo suggereren dat wanneer je iemand belt via de WhatsApp desktop app, er een nieuw venster wordt geopend met bedieningselementen om het gesprek te beheren.

Credit: WABetaInfo

WhatsApp for desktop call window


Het is belangrijk op te merken dat je al videogesprekken kunt voeren met mensen via WhatsApp voor desktop als je de snelkoppeling gebruikt om Facebook Messenger Rooms te maken. De aankomende functionaliteit zal echter rekenen op de eigen infrastructuur van WhatsApp om te bellen.


Omdat het een onderontwikkelde functie is, weten we niet wanneer WhatsApp ondersteuning voor oproepen op zijn desktop app zal uitrollen. We houden het voor je in de gaten wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar komt.

7 views