• William

Triller video app in tientallen landen naar de top van de app store hitlijsten

Rivalen beginnen de onzekere toekomst van TikTok in de Verenigde Staten te verzilveren. Een andere video app genaamd Triller is in tientallen landen naar de top van de app store-hitlijsten gestegen, na een chaotisch weekend dat werd afgesloten door Microsoft om te bevestigen dat het een overname door TikTok nastreeft.


Naast het veiligstellen van de poleposition in de iOS app store en de Google Play Store van Android, zei Triller dat het aantal downloads voor zijn video app de afgelopen week alleen al met 20 keer is toegenomen tot in totaal ongeveer 250 miljoen over de hele wereld. Het staat nu boven populaire services zoals Snapchat en TikTok zelf in een aantal landen zoals de Verenigde Staten, India, Frankrijk en meer.


"We kunnen niet blijer zijn met deze erkenning en zijn verheugd om te worden omarmd met zo'n diversiteit. Het sluit aan bij ons leidende principe: Triller, waar u ook bent, 'zei de CEO van Triller, Mike Lu in een verklaring.


Triller, dat op 2 juli 50 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft, bestaat al jaren, maar naarmate de toekomst van TikTok op het spel staat, heeft de video app wereldwijd een astronomische groei doorgemaakt. Het in de VS gevestigde bedrijf heeft ook actief nieuwe functies uitgebracht en exclusieve content deals gesloten met beroemdheden zoals de aanstaande Mike Tyson vs Roy Jones Jr-wedstrijd.


Op 1 augustus, heeft het een reeks nieuwe camera bewerkingstools geïntroduceerd die waarschijnlijk de golf van TikTok-gebruikers zullen dienen die op zoek zijn naar alternatieven. Bovendien heeft Triller al een ingebouwd systeem voor het genereren van inkomsten en heeft onlangs een app genaamd Hallogen gekocht om livestreaming aan te bieden. Daarnaast herbergt de app verschillende spraakmakende beroemdheden, waaronder Chance the Rapper, Alicia Keys, Cardi B en meer.


Bovendien heeft Triller vorige week een aanklacht ingediend tegen TikTok en het moederbedrijf Bytedance wegens octrooi-inbreuk. In de aanvraag werd beweerd dat de functie van TikTok waarmee gebruikers meerdere video's kunnen samenvoegen terwijl ze dezelfde audiotrack gebruiken, inbreuk maakt op een octrooi dat drie jaar geleden werd verleend aan Triller medeoprichters David Leiberman en Samuel Rubin.


Triller is niet de enige die de kans benut. Byte, een andere in de VS gevestigde video app die is gebouwd door de mede oprichter van Vine, heeft de afgelopen dagen ook een golf van nieuwe gebruikers gezien en strijdt nu nauw met Triller om de nummer één plek in de iOS- en Android appstores.


Op dit moment lijkt TikTok te zijn ontsnapt aan een volledig verbod uit de Verenigde Staten en haar Amerikaanse activiteiten zullen naar verwachting de komende weken door Microsoft worden overgenomen.

7 views