• William

Twitter zegt dat het een edit button zal toevoegen ... als iedereen een gezichtsmasker draagt

'Geef ons een edit button!' is de kreet van de Twitter massa sinds de microblogdienst 14 jaar geleden werd gelanceerd. Maar ondanks dat het bedrijf af en toe beweert dat het de gewilde functie overweegt, is het nog steeds geen feit.


Deze week heeft het bedrijf opnieuw het vooruitzicht geuit van een edit button waarmee de community hun berichten kan aanpassen en typefouten kan corrigeren nadat ze zijn gepubliceerd. In een tweet op donderdag 2 juli zei Twitter dat je een bewerkingsknop kunt hebben ... zolang iedereen een gezichtsmasker draagt om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.


TwitterTwitterTwitterTwitterTwitter @Twitter You can have an edit button when everyone wears a mask

8:53 PM · Jul 2, 2020 1.8M 487.6K people are Tweeting about this


Je kunt een edit button krijgen als iedereen een masker draagt", zei het bedrijf in zijn tweet, en verduidelijkte het later met een vervolgbericht: "Iedereen bedoelt IEDEREEN." Verwacht dus niet snel een bewerkingsknop.


Twitter CommsTwitter CommsTwitter CommsTwitter CommsTwitter Comms @TwitterComms everyone means EVERYONE


Twitter @Twitter You can have an edit button when everyone wears a mask

10:36 PM · Jul 2, 2020

884 261 people are Tweeting about this


De mening van Twitter dat gezichtsmaskers kunnen helpen bij het bestrijden van de pandemie is in overeenstemming met het huidige advies van de Centers for Disease Control and Prevention, dat, eerlijk gezegd, iets over het probleem weet.


Maar het besluit van Twitter om deel te nemen aan het controversiële debat over de effectiviteit van gezichtsbedekkingen en of mensen ze zouden moeten dragen, zal waarschijnlijk irritaties veroorzaken op het platform. Inderdaad, cynici zouden kunnen suggereren dat de kleine plagerij van Twitter niets meer is dan een slordige poging van het bedrijf om de betrokkenheid op zijn site te vergroten door de kwestie van de edit button naast maskers aan de orde te stellen, zonder de bedoeling om er echt naar te handelen. Maar als iedereen een gezichtsbedekking gaat dragen, nou, je weet maar nooit ...


Jack Dorsey, CEO van Twitter, heeft in de afgelopen jaren gezegd dat zijn team 'veel heeft nagedacht' over het maken van een edit button, maar voegde eraan toe dat het 'op de juiste manier moet worden gedaan'. In een interview met Joe Rogan in 2019 legde Dorsey uit, waarin ze uitlegde dat als Twitter uiteindelijk zou besluiten om een ​​edit button te implementeren, je waarschijnlijk geen tweets uit het verre verleden zou mogen bewerken, of zelfs tweets die je net had gepost.


In plaats daarvan zei hij dat de functie "een vertraging van 5 seconden tot 30 seconden in het verzenden" zou kunnen bieden nadat je op de berichtknop hebt gedrukt, vergelijkbaar met hoe sommige e-mailclients de eerste paar seconden nadat je op verzenden hebt gedrukt een knop voor ongedaan maken aanbieden. Met andere woorden, Dorsey's idee van een edit button betekent dat de tweet niet live gaat gedurende de tijd dat je hem mag bewerken.


Dat is voor de meeste mensen misschien goed genoeg, maar eerst zul je iedereen moeten overtuigen om een ​​masker te dragen. Succes daarmee.

6 views