• William

Twitter zal binnenkort tweets verwijderen die bedoeld zijn om de verkiezingen te ondermijnen

Twitter zal binnenkort alle tweets verwijderen en labelen die volgens haar bedoeld zijn om de verkiezingen van 2020 te ondermijnen.


Het sociale netwerk kondigde de beleidsupdate op donderdag 10 september aan. Tweets die zouden worden gecategoriseerd als ondermijnend voor de verkiezingen, bevatten misleidende informatie over verkiezingswetten, misleidende beweringen over verkiezingsuitslagen en tweets met betwiste beweringen over onderwerpen als verkiezingsfraude of geknoei met stembiljetten.


Twitter zei dat het bijgewerkte beleid vanaf 17 september "gelijk en oordeelkundig voor iedereen zal worden toegepast".


“We zullen niet toestaan ​​dat onze service wordt misbruikt rond burgerlijke processen, en vooral verkiezingen. Elke poging om dit te doen - zowel buitenlandse als binnenlandse - zal worden beantwoord met strikte handhaving van onze regels, die voor iedereen gelijk en oordeelkundig worden toegepast '', luidt het blogbericht van Twitter.


Deze updates zijn slechts enkele van de vele die Twitter de afgelopen maanden heeft geïmplementeerd om de verkiezingen van 2020 veilig te stellen. Enkele van deze beleidsmaatregelen die zijn ingevoerd, zijn onder meer het rapporteren van verkeerde informatie over stemmen, een hulpmiddel dat helpt bij het identificeren en verwijderen van verkeerde informatie die de opkomst van kiezers zou kunnen onderdrukken. Gebruikers kunnen de tool 'Een probleem melden' gebruiken voor een tweet en kiezen voor Het is misleidend over een politieke verkiezing om valse inhoud te markeren.


Twitter verbood ook politieke advertenties en deepfakes / gemanipuleerde media. Het platform startte een label op tweets met gemanipuleerde media en een beleid om tweets te verbergen of te verwijderen op basis van het feit of de inhoud als 'schadelijk' wordt beschouwd.


Het platform werkt ook samen met andere technologiebedrijven zoals Facebook, Google en Microsoft om inmenging bij verkiezingen te bestrijden. De coalitie heeft regelmatig vergaderingen met overheidsinstanties zoals de FBI en het Department of Homeland Security om te bespreken welke trends zij zien en om de inspanningen tussen platforms te coördineren.

5 views