• William

Twitter wil image cropping probleem aanpakken door jou controle te geven

Vorige maand tweette een aantal gebruikers dat het Twitter algoritme voor het bijsnijden van afbeeldingen een voorkeur lijkt te hebben voor mensen met een lichte huidskleur.


Wanneer gebruikers niet bijgesneden afbeeldingen plaatsten met zowel mensen met een lichte als donkere huidskleur, liet het algoritme van het sociale netwerk vaak de persoon met een lichte huid zien in het voorbeeld.

Destijds zei Twitter, terwijl het algoritme werd getest op vertekening, het verder onderzoek zal doen om het probleem op te lossen. Gisteravond zei het bedrijf in een update dat het van plan is om gebruikers meer controle te geven over hoe de uiteindelijke afbeelding eruit zal zien:


We geven prioriteit aan het werk om onze afhankelijkheid van op ML gebaseerde bijsnijden van afbeeldingen te verminderen door mensen meer zichtbaarheid en controle te geven over hoe hun afbeeldingen eruit zullen zien in een Tweet. We zijn begonnen met het verkennen van verschillende opties om te zien wat het beste werkt voor het brede scala aan afbeeldingen dat mensen elke dag tweeten.


Het social netwerk legde uit dat het algoritme voor machine learning afhankelijk is van saliency; een maatstaf die voorspelt waar mensen als eerste kijken in een afbeelding. Het zei dat het systeem is getest op vooringenomenheid tussen verschillende demografische groepen, en dat het team geen vooringenomenheid heeft gevonden. Maar het bedrijf zei: "De manier waarop we foto's automatisch bijsnijden, betekent dat er kans op schade is."


Twitter heeft niet beschreven hoe het van plan is het nieuwe systeem voor het bijsnijden van afbeeldingen te implementeren en zei dat het verschillende manieren verkent. Het zal proberen het algoritme zo te ontwerpen dat wat je ziet in de beeldcomponist, is wat je krijgt in de uiteindelijk geposte afbeelding met een tweet. Voor afbeeldingen met een niet-standaard resultering - zoals lange afbeeldingen die in de bovenstaande tweet worden gepost - zijn echter enkele experimentele functies nodig voor de uiteindelijke presentatie.


Hoewel we een tijdje zullen moeten wachten om te zien hoe de uiteindelijke implementatie eruitziet, zou Twitter zijn bevindingen en experimenteermethoden open source moeten maken voor onderzoekers om het algoritme te testen op vertekening voordat het wordt uitgerold naar alle gebruikers.

5 views