• William

Twitter werkt platformregels bij om meer soorten desinformatie te kunnen verwijderen

Twitter heeft een nieuwe update van zijn veiligheidsregels aangekondigd om meer soorten verkeerde informatie met betrekking tot de COVID-19-uitbraak te verwijderen.


Reagerend op communicatietrends rond de pandemie, zegt Twitter dat mensen nu tweets moeten verwijderen die het volgende bevatten:


Inhoud die de kans vergroot dat iemand het virus oploopt of overdraagt, waaronder:

- Ontkenning van deskundige begeleiding


- Aanmoediging om valse of ineffectieve behandelingen, preventie en diagnostische technieken te gebruiken


- Misleidende inhoud die beweert afkomstig te zijn van experts of autoriteiten


Onder de verschillende specifieke updates die onder deze nieuwe regelgeving vallen, zegt Twitter dat het nu zal verwijderen:


Tweets met beweringen als 'coronavirus is niet hittebestendig - naar buiten lopen is genoeg om je te desinfecteren' of 'gebruik aromatherapie en etherische oliën om COVID-19 te voorkomen.


"Claims zoals:" bleekwater drinken en colloïdaal zilver binnenkrijgen zal COVID-19 genezen. "Tweets verspreiden complottheorieën dat coronavirus niet echt is, of dat" je handen wassen propaganda is voor zeepbedrijven "


Inhoud die valse of misleidende informatie rond COVID-19-diagnoseprocedures verspreidt, zoals: "als je je adem 10 seconden in kunt houden, heb je geen coronavirus."


Beweert dat specifieke groepen, nationaliteiten niet vatbaar zijn voor COVID-19, zoals "mensen met een donkere huid zijn immuun voor COVID-19 als gevolg van melanineproductie" of "het lezen van de koran zal een individu immuun maken voor COVID-19."


Dit soort desinformatieberichten neemt toe, vooral naarmate de uitbraak zich verspreidt, en verhoogt de angstniveaus over de hele wereld. Mensen zijn op zoek naar antwoorden, maar het moeilijke is dat er op veel van de belangrijkste vragen geen antwoord is.We weten niet hoe COVID-19 werkt, hoe het zich verspreidt en hoelang het zal duren om het uit onze samenlevingen te verwijderen. Dat maakt de situatie over de hele linie nog zorgwekkender, en dergelijke verkeerde informatie helpt niets.


Het is goed om te zien dat Twitter werkt om dergelijke claims te bestrijden en het netwerk van valse verhalen te verwijderen. Tegelijkertijd zal Twitter waarschijnlijk ook moeten optreden tegen bots, die in het verleden zijn gebruikt om dit soort verkeerde informatie te versterken.


De uitgebreide operatie kan ook op de langere termijn voordelen opleveren voor Twitter. Op dit moment is de prioriteit het zorgen voor nauwkeurige en tijdige informatie voor gebruikers, maar de processen die worden opgezet, kunnen Twitter ook helpen zijn systemen te verbeteren en tegelijkertijd vooruit te gaan.


Hoe dan ook, dit zijn belangrijke beleidsverschuivingen vanaf het platform en zullen hopelijk helpen om de verspreiding van onjuiste informatie te verminderen.


https://www.newslocker.com/en-us/news/social-media-news/twitter-updates-its-platform-rules-to-cover-more-types-of-covid-19-misinformation/view/

3 views