• William

Twitter verwijdert een meme van Trump wegens inbreuk op het auteursrecht

Twitter heeft een meme verwijderd die door president Donald Trump is gedeeld wegens schending van het auteursrecht. De tweet, die op het moment van schrijven door meer dan 300.000 mensen geliefd was, bevatte een foto gemaakt door Damon Winter, een Pulitzer-Prize winnende fotograaf voor The New York Times uit 2015.


De president had de foto echter in een meme veranderd door een onderschrift te maken: 'In werkelijkheid zitten ze niet achter mij aan, ze zitten achter jou aan. Ik zit gewoon in de weg. " Hoewel de originele tweet mag blijven bestaan, heeft Twitter de media gecensureerd met een overlay die luidt: "Deze afbeelding is verwijderd als reactie op een rapport van de auteursrechthebbende."


Volgens Axios heeft Twitter de foto verwijderd nadat een New York Times een verwijderingsverzoek had ingediend. De klacht werd beoordeeld door de Lumen-database van de Harvard University, een onderzoeksgroep van derden waarop Twitter vertrouwt om te reageren op brieven onder dwangsom.


Dit is de derde keer dat Twitter een tweet van de president over auteursrechtkwesties heeft uitgeschakeld. Vorige maand had het sociale netwerk een vervalste CNN-video verwijderd die door Trump was getweet. 'De waanzinnige oorlog tegen president Trump die wordt gevoerd door de Silicon Valley-maffia gaat door. Het hele punt van de video was om te laten zien hoe video gemakkelijk kan worden gemanipuleerd door de media en anderen, dus het labelen van de video als 'gemanipuleerd' bevestigt komisch het hele uitgangspunt. 'The joke is on Twitter ', zei Tim Murtaugh, communicatiedirecteur van de Trump-campagne destijds.


Een paar weken daarvoor heeft Twitter ook video's verwijderd van twee van de herverkiezingscampagne-profielen van de Trump-administratie, Team Trump en Trump War Room, wegens het schenden van auteursrechten.


De afgelopen week hebben online platforms de Trump-administratie behoorlijk te grazen genomen. Twee dagen geleden verbood Reddit, in een brede zuivering van haatdragende taal, de grootste pro-Trump-gemeenschap op zijn sociale netwerk. Op dezelfde dag kondigde Twitch ook aan dat het het kanaal van president Donald Trump tijdelijk verbiedt. Bovendien zei Facebook dat het "hatelijke" inhoud zal gaan markeren, ongeacht hoe nieuwswaardig het is.

9 views