• William

Twitter verbergt tweet van Republikein Matt Gaetz voor 'verheerlijking van geweld'

Twitter beperkte de weergave van een tweet geplaatst door de Republikeinse Rep. Matt Gaetz op dinsdag, aangezien de VS te maken kregen met groeiende protesten en burgerlijke onrust veroorzaakt door de dood van George Floyd in Minneapolis.


De naaste bondgenoot van Donald Trump vroeg in zijn tweet of het passend zou zijn om antifascistische activisten in de VS op dezelfde manier uit te schakelen als terroristen in het buitenland: "Nu dat we Antifa duidelijk als terroristen zien, kunnen we ze opjagen zoals in het Midden-Oosten? '


Twitter verborg snel het bericht achter het bericht: 'Deze tweet schond de Twitter-regels over het verheerlijken van geweld. Twitter heeft echter vastgesteld dat het in het algemeen belang kan zijn dat de Tweet toegankelijk blijft. "


Om de tweet te lezen, moeten gebruikers nu naast de melding van Twitter op de knop 'Weergeven' tikken. De beperking betekent echter dat de opmerking niet kan worden geliket, geretweet of becommentarieerd door andere gebruikers.


Gaetz ging later nog verder in op zijn controversiële tweet en gebruikte het platform om zijn punt te beargumenteren in reactie op anderen die zijn opmerkingen bekritiseerden.


Een Twitter-woordvoerder bevestigde zijn beslissing om de weergave van de tweet van Gaetz te beperken en zei tegen Digital Trends: "We hebben een bericht van openbaar belang geplaatst via @mattgaetz. De Tweet is in strijd met onze verheerlijking van het geweldbeleid. '


De stap van het social mediabedrijf volgt op soortgelijke actie die vorige week werd ondernomen toen moderators een tweet van president Trump markeerden met de opmerking: “When the looting starts, the shooting starts.”


De beslissing maakte Trump woedend, die sindsdien heeft gedreigd actie te ondernemen tegen social mediabedrijven door hen aansprakelijk te stellen voor inhoud die op hun platforms wordt geplaatst. Er was nog meer controverse toen Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zei dat hetzelfde bericht zichtbaar zou blijven op zijn platform, met het argument dat een latere toelichting van de president betekende dat de post uiteindelijk niet in strijd was met de communityrichtlijnen van Facebook. Sommige Facebook-medewerkers hebben sindsdien kritiek geuit op het standpunt van Zuckerberg.


Terwijl de protesten in de Verenigde Staten voortduren als reactie op de dood van Floyd, heeft president Trump een aantal tweets geplaatst waarin wordt gesuggereerd dat 'anarchisten' en 'Antifa' een hand hebben in de demonstraties.


7 views