• Esther

Twitter test functie die je vertelt om het artikel te lezen voordat je retweet

Vandaag heeft Twitter laten weten een nieuwe functie te testen die de lezer vraagt of ze een artikel eerst willen lezen vóórdat ze het retweeten. Het is onderdeel van een poging om mensen meer te laten nadenken over dat wat ze retweeten.


Het nieuws komt via een tweet van Twitter Support, waarin staat dat de functie op Android wordt uitgevoerd. Het zal de gebruiker vragen om het artikel te lezen wanneer ze het niet eerder hebben geopend via de link in de tweet. Twitter kan waarschijnlijk niet weten of je het ergens anders al hebt gelezen, maar gezien de hoeveelheid informatie die tegenwoordig op social media te vinden is, zou het best kunnen dat ze het op de een of andere manier toch zouden kunnen weten.


Twitter heeft al enkele andere nieuwe functies uitgeprobeerd om de kwaliteit van discussies te verhogen. Ook heeft het getest met functies waarmee je kunt kiezen wie jou kan antwoorden, waar je antwoorden kunt verbergen die je niet wil zien. Ook is de interface opgeruimd, zodat het gemakkelijker is om threaded reacties te volgen.

Het kan natuurlijk zijn dat je een artikel al ergens anders gelezen hebt, en alleen een extra boost op Twitter wilt geven. Het hoeft dus net altijd zo te zijn dat je een artikel niet gelezen hebt. Echter merkte Twitter productleider Kayvon Beykpour op, dat retweets helpen artikelen te verspreiden en zorgen ongelezen artikelen die zomaar geretweet worden voor het verspreiden van verkeerde informatie of van schadelijke samenzweringstheorieën.

Hij voegt eraan toe: 'Dit kan krachtig, maar soms ook gevaarlijk zijn, vooral wanneer mensen de inhoud die ze verspreiden niet hebben gelezen.'


Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet alles oplossen, maar we kunnen het waarderen dat Twitter zijn best doet om mensen aan te sporen om artikelen ook eerst te lezen voordat ze ze verder verspreiden.


De test draait momenteel alleen in Amerika, op Android. We weten echter niet wanneer, en of het überhaupt, ook op desktop of iOS gedraait zal worden.


https://thenextweb.com/twitter/2020/06/10/twitter-test-guilts-you-retweeting-unread-articles/

2 views