• William

Twitter test enkele nieuwe waarschuwingen voor tweets die betwiste claims bevatten

Terwijl Twitter waarschuwing labels blijft toevoegen aan tweets die mogelijk onware beweringen doen over de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen en het stemproces, test het blijkbaar ook enkele nieuwe waarschuwingen die de huidige pop-ups uitbreiden wanneer gebruikers proberen een betwiste update te retweeten.

Zoals je kunt zien in dit voorbeeld, gepost door reverse engineering-expert Jane Manchun Wong, probeert Twitter een nieuwe waarschuwing uit wanneer mensen een omstreden tweet willen gaan liken. Het is precies hetzelfde als de huidige waarschuwing wanneer je hetzelfde wilt gaan retweeten, behalve in plaats van een 'Quote tweet' optie onderaan, het heeft in plaats daarvan een' Vind ik leuk' optie.


Twitter heeft significante resultaten geboekt door gebruikers ertoe aan te zetten meer na te denken over wat ze doen.


In juni voegde Twitter een nieuwe pop-upwaarschuwing toe over artikelen die gebruikers proberen te retweeten zonder de artikellink daadwerkelijk te openen en het bericht te lezen.

Twitter ontdekte dat deze prompts ertoe leiden dat mensen artikelen 40% vaker openen, een aanzienlijke toename, wat aantoont dat zelfs eenvoudige herinneringen een aanzienlijke impact kunnen hebben op het gebruikersgedrag.


In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen heeft Twitter de rechtstreekse retweet optie voor alle Amerikaanse gebruikers verwijderd, met de prompt openstelling voor een Quote Tweet venster, een andere maatregel om het momentum van delen te vertragen, terwijl het, zoals opgemerkt, ook werkte om snel toe te wijzen zijn waarschuwing labels voor tweets die valse beweringen over de peiling doen.


Het toevoegen van een pop-up aan Likes zou een andere manier kunnen zijn om de verspreiding van verkeerde informatie te verminderen. Wanneer een gebruiker een tweet leuk vindt, komt deze in aanmerking om in de feeds van zijn volgers te worden weergegeven als een aanbevolen discussie, waardoor het een andere potentiële distributieroute wordt.


Als dergelijke prompts effectief zijn, kan het hebben van deze pop-ups op zowel Retweets als Likes een aanzienlijke vermindering van de verspreiding van betwiste claims veroorzaken.


Facebook is naar verluidt ook op zoek naar meer wrijving bij het delen van politieke berichten, om het momentum van samenzwering-aanwakkerende content te vertragen, en met veel claims die nog steeds rond de officiële verkiezingsresultaten wervelen, blijft het een gespannen situatie, en een die Facebook en Met name Twitter moet het beheren. Ze willen geen rol spelen bij het aanwakkeren van afwijkende meningen, maar ze willen ook niet voorkomen dat mensen in staat zijn om deel te nemen aan maatschappelijke discussies.


Misschien kan het, door meer herinneringen en prompts toe te voegen, het Twitter team helpen om op de hoogte te blijven van het escalerende gebabbel, in ieder geval totdat een officieel onderzoek is afgerond.

6 views