• William

Twitter test audio DM's met gebruikers in Brazilië

Na de lancering van audioclips in tweets in juni, test Twitter nu ook audio-DM's met sommige gebruikers.

Zoals je kunt zien in deze schermafbeelding, gepost door social media-expert Matt Navarra, stelt de nieuwe optie, die Twitter 'Audio messaging' noemt, gebruikers in staat om audioclips op te nemen en te verzenden via een direct bericht.


Mobiele ontwikkelaar Alessandro Paluzzi zag de functie in augustus ook in de back-endcode van Twitter en plaatste deze drie afbeeldingen van de DM-audio-opnamesequentie:

Als we verder gaan met dit voorbeeld, lijkt het erop dat audioclips in DM's beperkt zijn tot 140 seconden, hetzelfde als in gewone tweets, met een opnameknop toegevoegd aan de rechterkant van de tekstballon.


Of dit is hoe de definitieve versie van de gebruikersinterface eruit zal zien, weten we in dit stadium nog niet, maar Twitter komt duidelijk dichter bij een bredere uitrol van de optie.


Zoals aangegeven in het bovenste voorbeeld, wordt de optie momenteel alleen getest onder gebruikers in Brazilië.


Audio-tweets leken al vroeg een beetje geroezemoes te veroorzaken, met verschillende bekende beroemdheden die op de optie sprongen en nieuwe vormen van tweets posten.


Maar sindsdien lijkt het geen belangrijk kenmerk te zijn geworden, met schijnbaar minder audio-tweets die in de loop van de tijd zijn gepost.


Maar nogmaals, dat is een vrij smal perspectief - een belangrijk aandachtspunt van audio-tweets was om Twitter open te stellen voor meer mensen met verschillende capaciteiten, en in dit opzicht hebben audio-tweets zeker meer manieren toegevoegd voor slechtziende gebruikers om met Tweet-inhoud om te gaan .


Dat heeft Twitter ook aangewakkerd om zijn inspanningen op het gebied van inclusieve tools te vergroten. Eerder deze maand kondigde het platform verschillende nieuwe initiatieven aan om de toegankelijkheid van tweets te verbeteren, waarbij audio tweets een belangrijke impuls waren in deze hernieuwde push.


Audio DM's zouden hier verder aan bijdragen, terwijl ze alle gebruikers ook nieuwe, creatieve opties zouden bieden om via berichten in contact te komen met mensen.


Het is voor de meesten waarschijnlijk geen 'game-changer', maar het is een interessante, inclusieve optie die nieuwe wegen opent voor tweetverbindingen.


We hebben Twitter om meer informatie over de huidige test gevraagd en zullen dit bericht bijwerken als / wanneer we iets horen.

7 views