• William

Twitter zegt dat 130 accounts het doelwit waren van hack woensdag 15 juli

Twitter heeft meer informatie vrijgegeven over de grote hack die het op woensdag 15 juli heeft geleden, waardoor een groot aantal spraakmakende accounts een nepbericht tweeten als onderdeel van een Bitcoin zwendel.


In verschillende tweets die donderdagavond werden gepost, zei het bedrijf dat ongeveer 130 accounts het doelwit waren geweest van de hack, waarvan wordt aangenomen dat deze is ingeschakeld nadat de hackers een aantal Twitter medewerkers hadden misleid om toegang te geven tot de systemen van de sociale mediasite.


"Op basis van wat we nu weten, geloven we dat ongeveer 130 accounts op de een of andere manier het doelwit waren van de aanvallers als onderdeel van het incident," zei Twitter. Maar het voegde eraan toe dat de aanvallers alleen konden tweeten vanuit een "kleine subset" van deze accounts.


In een andere tweet zei het dat het samenwerkte met getroffen accounthouders om te zien of er niet openbare gegevens waren gestolen door de daders.


In een ander bericht zei Twitter dat het ook "agressieve stappen" heeft ondernomen om zijn systemen te beveiligen terwijl het onderzoekt wat er is gebeurd, eraan toevoegend: "We zijn nog bezig met het beoordelen van stappen op langere termijn die we kunnen nemen en zullen meer details delen Zo snel als we kunnen."


Voormalig president Barack Obama en de vermoedelijke Democratische presidentskandidaat Joe Biden behoorden tot de gehackte accounts. Medeoprichter van Microsoft Bill Gates, Tesla-CEO Elon Musk, Amazon-CEO Jeff Bezos, entertainer Kanye West en voormalig burgemeester van New York City Michael Bloomberg waren ook het doelwit, evenals techbedrijven Apple en Uber.


De zwendel betrof een nep tweet die volgers van elk account aanmoedigde om betalingen naar een Bitcoin wallet te sturen. Het had enig succes, aangezien gegevens op Blockchain.com onthulden dat meer dan $ 115.000 via 392 transacties naar de Bitcoin-portemonnee werd gestuurd die in de berichten was gepost.


Twitter werkt nu samen met de FBI om de daders op te sporen, zo bleek donderdag.

5 views