• William

Twitter labelt de niet geverifieerde 'mail drop boxes' claims van Trump voor het overtreden regels

Twitter voegde een label toe aan een tweet van president Donald Trump met niet-geverifieerde claims tegen het gebruik van postbussen om te stemmen, omdat het de regels van het platform overtrad.


In de tweet zei Trump dat het gebruik van postbussen voor de verkiezingen mensen in staat stelt meerdere keren te stemmen, zonder bewijs te vermelden. Hij beweerde ook dat de postbussen niet zijn ontsmet tegen COVID-19.


Het label dat door Twitter wordt toegepast, bestempeld de tweet wegens het overtreden van de regels voor burgerlijke en verkiezingsintegriteit. De tweet is echter nog steeds online, zoals wordt verklaard door de link die leidt naar de regels van het platform inzake uitzonderingen van algemeen belang.


Twitter Safety @TwitterSafety

We placed a public interest notice on this Tweet for violating our Civic Integrity Policy for making misleading health claims that could potentially dissuade people from participation in voting.


Donald J. Trump

@realDonaldTrump

So now the Democrats are using Mail Drop Boxes, which are a voter security disaster. Among other things, they make it possible for a person to vote multiple times. Also, who controls them, are they placed in Republican or Democrat areas? They are not Covid sanitized. A big fraud!


In een vervolg tweet merkte Twitter Safety zijn beleid op dat engagement met de gelabelde tweet beperkt blijft tot Retweet met commentaar. Gebruikers kunnen het niet leuk vinden, beantwoorden of retweeten.


Democraten hebben postbussen gepromoot als alternatief voor het gebruik van de Amerikaanse post, te midden van de controverse eromheen. De USPS diende een octrooiaanvraag in voor een stemsysteem dat blockchain-technologie gebruikt voor extra veiligheid, maar volgens experts is er meer nodig om het mail-in-stemprobleem op te lossen.


Twitter voegde in mei voor het eerst een factcheck-notitie toe aan de tweets van Trump, toen de president beweerde dat stembiljetten frauduleus zullen zijn en zullen leiden tot vervalste verkiezingen. De tweets werden getagd met een link voor gebruikers om 'de feiten over mail-in-stembiljetten te krijgen', met de beweringen van Trump beschreven als 'niet onderbouwd'.

5 views