• William

Twitter introduceert ‘voice-tweets’Twitter heeft in 2017 de tweet lengtes verdubbeld voor gebruikers, maar soms zijn zelfs 280 tekens niet genoeg om je boodschap over te brengen. Dus nu maakt Twitter het gemakkelijker om je stem letterlijk te laten horen met de toevoeging van stem-tweets.


Met de functie, voorlopig exclusief voor iOS, kun je een spraakmemo op je tweets plakken, net zoals spraakclips in WhatsApp of andere berichtenservices. Om de functie te gebruiken, tikt u eenvoudig op de Tweet-compose button en vervolgens op de nieuwe soundwave button die linksonder verschijnt. Je kunt gewoon op de knop 'Gereed' tikken als je klaar bent met praten.


Maar Twitter zou natuurlijk geen Twitter zijn zonder een willekeurige (indien welkom) numerieke beperking, dus individuele spraakclips zijn beperkt tot 140 seconden. Dat gezegd hebbende, als je de limiet overschrijdt, start Twitter automatisch een nieuwe voice-tweet en maakt een nieuwe thread.


Voice-tweets worden in uw tijdlijn weergegeven met een grote kaart, net als een video-tweet, behalve dat u weet dat er geen video is. De audio wordt niet automatisch afgespeeld; je moet eerst op de afbeelding tikken om te beginnen.


Twitter zegt dat het hoopt dat voice-tweets gebruikers een menselijk tintje zullen geven, en merkt op dat dingen soms 'onuitgesproken of niet geïnterpreteerd' kunnen blijven met geschreven tweets.


Het is een welkome zet, waardoor gebruikers zich met meer nuance kunnen uiten dan beschikbaar is in een korte hoeveelheid tekst. Je zou hopen dat dit zou kunnen leiden tot constructievere gesprekken op het platform, maar ik kan me ook voorstellen dat het niet lang zal duren voordat mensen letterlijk via Twitter gaan schreeuwen.


Hoewel audio-tweets toegankelijk zijn voor gebruikers op alle platforms, kan slechts een kleine groep iOS-gebruikers ze voorlopig maken. Twitter zegt dat het beschikbaar moet zijn voor alle iOS-gebruikers "in de komende weken", maar er is geen woord over wanneer het op andere apparaten zal aankomen.

6 views