• William

Twitter in gesprek om U.S. operations van TikTok over te nemen

Twitter is naar verluidt naar voren gekomen als een andere gegadigde voor overname van de Amerikaanse tak van TikTok, hoewel het onduidelijk is of het sociale mediabedrijf Microsoft kan overbieden.


Twitter heeft voorbereidende gesprekken gevoerd over een mogelijke combinatie met TikTok, meldde de Wall Street Journal, daarbij verwijzend naar bronnen die bekend zijn met de kwestie.


De bronnen zeiden echter dat Twitter extra kapitaal zal moeten aantrekken om de deal te kunnen voortzetten, aangezien de marktkapitalisatie van ongeveer $ 29 miljard bijna hetzelfde is als de waarde van de activa van TikTok die door president Donald Trump moesten worden afgestoten.


“Twitter zal het moeilijk hebben om voldoende financiering bijeen te brengen om zelfs de Amerikaanse activiteiten van TikTok over te nemen. Het heeft niet genoeg leencapaciteit '', zei professor Erik Gordon van de Universiteit van Michigan.


Trump zal, vanwege bezorgdheid over de veiligheid van het Chinese moederbedrijf ByteDance, TikTok dwingen om tegen 15 september te verkopen aan een Amerikaans bedrijf. Microsoft blijft echter met zijn marktkapitalisatie van $ 1,6 biljoen koploper en bevestigt onlangs dat het snel ”in zijn gesprekken met ByteDance om TikTok over te nemen.


De voorwaarden van een overname van TikTok door Twitter zijn onbekend, maar het bedrijf is van mening dat het vanwege zijn kleinere omvang niet hetzelfde niveau van antitrustonderzoek zal ondergaan als Microsoft en andere bieders, aldus de bronnen.


Digital Trends heeft contact opgenomen met TikTok voor opmerkingen over de gerapporteerde gesprekken met Twitter, en we zullen dit artikel bijwerken zodra we iets horen.


Trump tekent uitvoerend bevel om TikTok te verbieden


President Donald Trump heeft onlangs een uitvoerend bevel ondertekend dat vanaf 20 september Amerikaanse zakelijke transacties met ByteDance verbiedt om de nationale veiligheid van de Verenigde Staten te beschermen.


TikTok dreigde met gerechtelijke stappen tegen het uitvoerend bevel en beweerde dat het de rechtsstaat ondermijnt en open markten verbiedt. De rechtszaak kan naar verluidt al dinsdag worden ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van Californië.

4 views