• William

Twitter heeft een tweet-planningsfunctie gelanceerd voor zijn web-app

Soms heb je misschien een goed idee voor een tweet, maar wil je deze niet meteen plaatsen. Hoewel een aantal tools van derden al tweet-planning bieden, heeft Twitter zelf de functie voor zijn web-app gelanceerd.


We hoorden voor het eerst dat Twitter in november 2019 tweetplanning testte en donderdag kondigde het bedrijf aan dat het de functie naar iedereen zou uitrollen.


Het is makkelijk te doen. Tik gewoon op je tweet en klik vervolgens op het kalenderpictogram onder je tekst onder aan het opstelvenster.


Selecteer vervolgens de tijd en datum waarop je de tweet wilt laten verschijnen (tip: let vooral op de tijdzone). Klik ten slotte op de knop 'bevestigen' en je bent helemaal klaar.


Het plannen van tweets kan om verschillende redenen nuttig zijn. Je hebt misschien een golf van gedachten die je met je volgers wilt delen, maar je bent misschien terughoudend om ze in korte tijd te bombarderen. Of misschien wilt u iets tweeten dat samenvalt met een externe gebeurtenis of aankondiging, maar kunt u dit op dat moment mogelijk niet doen. Sommige mensen in de Twitter-gemeenschap gebruiken ook tools om te weten te komen wanneer hun tweets de meeste betrokkenheid krijgen, dus een planningsfunctie kan hier ook van pas komen (vooral als dit suggereert dat je om 3 uur 's nachts moet posten).Bewaar voor later


Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om een ​​concept van een tweet op te slaan met de webapp van Twitter.


U klikt op een 'x' linksboven in het opstelvenster en klikt u op 'opslaan' om een ​​concept op te slaan in de web-app van Twitter. Wanneer je ernaar wilt terugkeren, open je het opstelvenster en ga je naar 'niet-verzonden tweets', waar je zult zien dat het op je wacht.


Maar let op: voorlopig worden de concepten die in de web-app zijn opgeslagen, niet gesynchroniseerd met de mobiele app en omgekeerd.


In andere recente updates zei Twitter dat het een functie begint uit te rollen waarmee je kunt selecteren wie op je tweets kan reageren, waardoor je meer controle hebt over wie kan bijdragen aan een gesprek.

8 views