• William

Twitter heeft binnenkort automatische ondertiteling voor audio en video

Je hoeft straks geen video's op Twitter meer over te slaan, simpelweg omdat je je oordopjes bent vergeten - de service werkt aan het toevoegen van automatische ondertiteling voor audio- en video posts om de toegankelijkheid te verbeteren.

In een aankondiging op zijn blog onthulde Twitter dat de functie naar verwachting begin 2021 beschikbaar zal zijn in de app. De verhuizing maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om het platform toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.


"We werken samen met externe groepen en de komende maanden zullen we feedback verzamelen van mensen met een handicap via interviews, enquêtes en bruikbaarheidsonderzoeken op afstand van nieuwe prototypes", aldus VP People Experience Dalana Brand en productleider Kayvon Beykpour .


De nieuwe functie is een uitbreiding van spraak tweets, die Twitter een paar maanden geleden voor het eerst introduceerde in juni. Dat gezegd hebbende, terwijl gesproken tweets toegankelijk waren voor iedereen op het platform, stond het bedrijf slechts een kleine groep iOS-gebruikers toe om ze te maken.


In feite waren het spraak tweets die Twitter aanmoedigden om door te gaan met ondertitels. "Door eerder deze zomer gesproken tweets te testen, realiseerden we ons hoeveel werk we nog moeten doen als bedrijf, en we hebben ons ertoe verbonden om Twitter inclusiever te maken voor mensen met een handicap", voegden Brand en Beykpour toe.


Om het initiatief te stimuleren, opent Twitter ook twee nieuwe divisies: het Accessibility Center of Excellence, dat zich meer zal richten op het stellen van doelen en het bevorderen van de zaak, en het Experience Accessibility Team, dat verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen van nieuwe functies en het aanscherpen van reeds bestaande degenen.

7 views