• William

Twitter geeft tips over effectief gebruik van Twitter lijsten voor social media managers

Twitter lijsten worden door velen al lang gezien als een geheim wapen in de app, een middel om gemakkelijker verschillende gebruikers te volgen en te categoriseren, en om specifieke trends, updates, niche-interesses en meer in de gaten te houden.


Meer recentelijk heeft Twitter gewerkt om meer nadruk te leggen op lijsten. Afgelopen september heeft Twitter een nieuwe optie toegevoegd waarmee gebruikers hun gemaakte lijsten kunnen vastzetten als swipeable, alternatieve nieuwsfeeds, waardoor het gemakkelijker wordt om op de hoogte te blijven van de laatste updates in elk van de door u gekozen lijstcategorieën, terwijl het ook werkt aan nieuwe tools voor het ontdekken van lijsten, waardoor gebruikers relevante, door gebruikers gemaakte lijsten kunnen vinden die ze kunnen volgen om op de hoogte te blijven van bepaalde onderwerpen.


Lijsten krijgen dus terecht (eindelijk) meer focus - en deze week heeft Twitter een nieuwe reeks tips gepubliceerd over hoe social media beheerders in het bijzonder Twitter lijsten beter kunnen gebruiken om hun efficiëntie en proces te maximaliseren.

Hier zijn de vier belangrijkste tips voor het beheren van sociale media op Twitter:


Gebruik Twitter lijsten om uw concurrenten dichtbij te houden


De eerste belangrijke tip van Twitter heeft betrekking op sociaal luisteren en het bijhouden van uw concurrentie.


"Een samengestelde Twitter-lijst van concurrenten kan inzicht geven in de tactieken en effectiviteit van de Twitter-strategie van uw concurrenten. Hoe gaan ze om met communitybeheer? Gaan ze in realtime om? Bieden ze ondersteuning? Wat is hun toon? Leunen ze naar inspirerende inhoud of educatieve inhoud? "


Dit is een veel voorkomende en belangrijke overweging bij het gebruik van Twitter lijsten. En de gegevens die u kunt verzamelen, kunnen enorm waardevol zijn - net deze week heeft Twitter ook een blogpost gepubliceerd waarin wordt uiteengezet hoe beursanalisten opkomende trends gebruiken die via tweets zijn geïdentificeerd om toekomstige investeringsmogelijkheden te bepalen.Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop u dergelijke inzichten kunt verzamelen, maar Twitter lijsten zijn een eenvoudige, effectieve manier om op de hoogte te blijven van uw concurrentie en branche, en u kunt geavanceerde zoekoperatoren in TweetDeck gebruiken om complexere zoekopdrachten te maken in om opkomende trends en kansen beter te identificeren.


Een van de grootste voordelen van social media marketing zijn gegevens en het vermogen om meer te leren van de dagelijkse interacties van mensen. Als je hier niet op inspeelt, mis je een kans, en Twitter-lijsten kunnen een goede manier zijn om aan de slag te gaan met het monitoren en begrijpen van belangrijke verschuivingen.Breng Twitter 'sterren' onder de aandacht


Twitter adviseert ook dat marketeers voor sociale media zouden moeten overwegen om een ​​lijst met merken met een sterke Twitter-aanwezigheid te maken, zelfs als ze buiten uw branche vallen, om erachter te komen wat werkt en hoe ze hun aanpak ontwikkelen.


"Content op Twitter evolueert voortdurend, dus als je de tijd neemt om merken te identificeren die consequent" in "de laatste memes en gesprekken zijn, kun je kansen zien om je aan te sluiten bij (of af te houden) van de nieuwste trend."


Dit is in wezen een uitbreiding van de eerste tip, maar door een aparte lijst met topmerken voor tweeten te maken, kunt u veel meer leren over effectieve benaderingen, die vervolgens uw strategie zullen bepalen.

In tegenstelling tot branchemonitoring, gaat dit over het bijhouden van strategische lessen, en regelmatig contact opnemen met merken die succes boeken, kan een geweldige manier zijn om uw aanpak te verbeteren.Maak contact met collega's in uw segment


Twitter suggereert ook dat merken een lijst moeten bijhouden van branchegenoten en sub accounts die worden beheerd door uw moederbedrijf, om op de hoogte te blijven van relevante crosspromotiemogelijkheden en manieren waarop u zich strategisch kunt afstemmen op nieuwe updates.


"Welke content trends zijn er aan de horizon? Welke evenementen promoten ze? Hoe sluiten ze aan op culturele momenten? Al die vragen kunnen worden beantwoord door even te scrollen."


U kunt dit ook uitbreiden naar potentiële partnermerken, influencers, organisaties, lokale groepen. Een Twitter lijst die is opgesteld voor kansen, kan uw denken over nieuwe promotiemogelijkheden en manieren waarop uw bedrijf mogelijk past in toekomstige campagnes en initiatieven die u kunnen helpen uw bedrijf onder de aandacht van meer mensen te brengen, uitbreiden.Consolideer nieuws op sociale media


Twitter adviseert ook dat beheerders van sociale media moeten overwegen een specifieke lijst op te stellen voor nieuws uit de sociale media en platformupdates.


"Een Twitter-lijst gewijd aan nieuws uit de sociale media-industrie plaatst u in de voorhoede van platformupdates, real-time content trends, C-suite-interviews en evenementen op hoger niveau in het sociale medialandschap. Begin met technische verslaggevers, influencers en publicaties die rapporteren over alles wat sociaal en technologisch gericht is. "


Echt, u hoeft waarschijnlijk alleen maar Social Media Today te volgen, zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Maar afgezien van flagrante zelfpromotie is dit nog een goede tip - het landschap van sociale media is altijd - altijd - aan het veranderen, en de dingen die slechts een paar maanden geleden de beste praktijken waren, kunnen snel verouderd raken.


Geloof me, als iemand die deze trends volgt voor de kost, kan het moeilijk zijn om alles bij te houden. Een speciale lijst hiervoor zou een goede manier kunnen zijn om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de laatste wijzigingen, en daarom uw aanpak dienovereenkomstig kunt aanpassen.


Twitter lijsten zijn een handige functie en worden nog steeds niet zo gemakkelijk gebruikt als u misschien denkt. Als je in het verleden niet hebt nagedacht over luisteren op sociale media, of een dashboard met lijsten hebt opgezet om relevante trends en veranderingen bij te houden, dan is het zeker de moeite waard om naar te kijken, en deze tips bieden een aantal goede tips voor het herdefiniëren van lijsten uw tracking- en onderzoeksaanpak.

You can read Twitter's full list of List tips here.  

5 views