• William

Twitter gaat hardhandig optreden tegen 'QAnon'

Terwijl Twitter werkt aan een betere aanpak van aanzetten tot haat, heeft het platform vandaag een nieuw hardhandig optreden aangekondigd tegen de rechtse samenzweringsgroep 'QAnon'.


Bovendien zegt Twitter dat het:


"Accounts permanent gaat opschorten die Tweeten over deze onderwerpen waarvan we weten dat ze betrokken zijn bij schendingen van ons multi-accountbeleid, het coördineren van misbruik rond individuele slachtoffers, of proberen een eerdere opschorting te omzeilen; iets waar we de afgelopen weken meer van hebben gezien."


QAnon gekoppelde accounts worden ook verwijderd uit de Twitter Trends en aanbevelingen, terwijl URL's die aan QAnon zijn gekoppeld, worden geblokkeerd op het platform. De uitgebreide actie zal naar verluidt ongeveer 150.000 accounts beïnvloeden.


QAnon heeft online een vurige aanhang gekregen omdat het naar verluidt geheime inzichten deelt over de voortdurende strijd van de Trump administratie tegen de 'deep state', een verzameling elite zakenmensen en beroemdheden die in het geheim de wereld beheersen.


Volgens NBC News:


"QAnon is uit de marge van de samenzweringsgemeenschap van internet gekomen om een ​​erkend politiek fenomeen te worden, met Trump supporters die opdoken op evenementen met" Q " merchandise. QAnon volgers zijn ook betrokken bij gewapende impasse, poging tot ontvoering, intimidatie en ten minste één moord sinds de complottheorie voor het eerst grip kreeg op internet in oktober 2017. "


Daarom is het geen verrassing dat Twitter zijn actie tegen de groep opvoert. In gerelateerde actie heeft Facebook onlangs meer dan 400 groepen verwijderd die verband houden met de gewelddadige 'boogaloo'-beweging, omdat het ook probeert de actie tegen haatzaaien te vergroten.


Twitter zegt dat zijn nieuwe handhavingsacties deze week "volledig worden uitgerold".


"We zullen deze activiteit in onze hele service blijven beoordelen en indien nodig onze regels en handhavingsaanpak bijwerken."


Het zal interessant zijn om te zien hoe Trump supporters, en inderdaad Trump zelf, de nieuwe aanpak zien, vooral omdat Trump het platform al heeft beschuldigd van conservatieve vooringenomenheid bij zijn handhavingsacties.


Deze laatste duw zal alleen maar bijdragen aan de aanhoudende spanningen tussen Twitter en het Witte Huis, wat een grotere zorg zouden kunnen worden in de richting van de verkiezingen in november.

11 views