• William

Twitter draait veranderingen terug die het vorig jaar met nieuwe Twitter Camera heeft geïntroduceerd

Twitter maakt een kleine correctie in zijn benadering van de visuele presentatie-opties binnen tweets. Zoals je je misschien herinnert, heeft Twitter vorig jaar een bijgewerkte Twitter-camera uitgebracht, die een nieuwe manier bevatte om kleurrijke onderschriftpanelen toe te voegen aan afbeeldingen die zijn vastgelegd met de native camera-optie, terwijl die afbeeldingen ook groter leken in tijdlijnen.


Vandaag heeft het platform aangekondigd dat het deze wijzigingen terugdraait, samen met een paar andere aanpassingen aan de native camerafunctie.


Gebruikers kunnen nu maximaal vier afbeeldingen toevoegen die zijn vastgelegd met de camera en reageren en retweeten met foto's en video's. Wat, ik dacht dat je het al kon. Ik weet zeker dat je dat al kon, en toen ik die aankondiging voor het eerst las, verwierp ik het vrijwel. Maar het is duidelijk dat met name de native camerafunctie is gewijzigd. Maar de belangrijkste verandering is het verwijderen van de kleurrijke bijschriften en het grotere beeldformaat. Toen Twitter afgelopen maart voor het eerst de optie uitrolde, leek het een manier voor Twitter om meer in lijn te brengen met de bredere verschuiving naar visuele verhalen door de volledige, verticale presentatie van verhalen. Maar aangezien Twitter nu langzaam zijn eigen Stories-optie in 'Fleets' ontwikkelt, hoeft dat waarschijnlijk niet meer in reguliere tweets te gebeuren, en de extra opmaak voelde voor sommige gebruikers misschien niet op zijn plaats binnen de tijdlijnen.

Daarom is het logisch dat Twitter het terugdraait. Merk ook op dat Twitter Chroma Labs in februari heeft overgenomen, een team onder leiding van een voormalige Instagram-productmanager die gespecialiseerd is in het Verhalen-formaat. Dat kan ook een onderdeel zijn van de beslissing om de presentatiestijl uit reguliere tweets te verwijderen en in plaats daarvan meer aandacht te besteden aan Fleets voor dergelijke opties. De impact is waarschijnlijk vrij minimaal. Als Twitter de optie verwijdert, zou dit waarschijnlijk suggereren dat het niet veel wordt gebruikt, hoewel het, zoals gezegd, toch een beetje misplaatst zou zijn voor afbeeldingen die met de eigen camera zijn gemaakt. Dus alles weer normaal en we wachten op de komst van Fleets, die nog steeds wordt getest onder gebruikers in Brazilië.

3 views