• William

Twitter censureert tweets die linken naar haatzaaien en geweld

Twitter werkt zijn beleid inzake onveilige links bij om een ​​van de meest misbruikte mazen in de wet te dichten. Vanaf donderdag 30 juli censureert het sociale netwerk tweets die linken naar haatzaaien en geweld.


In een tweet voegde Twitter eraan toe dat accounts die vaak links tweeten met hatelijk gedrag mogelijk ook kunnen worden opgeschort. Het sociale netwerk heeft de neiging om op een van de twee manieren actie te ondernemen tegen onveilige links: het verbreekt een bepaalde link volledig zodat deze helemaal niet kan worden getweet of geeft een waarschuwing weer aan iedereen die op de link klikt.


Twitter blokkeert links naar "inhoud die geweld bevordert tegen, andere mensen bedreigt of lastigvalt op basis van ras, etniciteit, nationale afkomst, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap of ernstige ziekte".


Aangezien het Twitter beleid inzake links in het verleden niet op deze categorieën van toepassing was, konden kwaadwillende gebruikers de regels van het sociale netwerk omzeilen door links te tweeten in plaats van rechtstreeks haatdragende taal of gewelddadige inhoud te delen.


"Ons doel is om links te blokkeren op een manier die consistent is met hoe we tweets verwijderen die onze regels schenden. Op donderdag 30 juli beginnen we actie te ondernemen onder deze geüpdatete richtlijnen ', schreef de officiële bestuur van het social netwerk in een tweet.


Afgezien van aanzetten tot haat, staat Twitter het delen van links die doorverwijzen naar malware, phishing-zwendel, websites die 'kopen, verkopen of transacties in illegale goederen of diensten', 'media' of andere inhoud die door terroristische organisaties of gewelddadige inhoud zijn gemaakt, niet toe. extremistische groepen ”, en meer.


We hebben contact opgenomen met Twitter voor meer informatie over waarom het zo lang duurt om deze schijnbaar voor de hand liggende beleidssectie toe te voegen en we zullen het verhaal bijwerken wanneer we iets horen.


In de afgelopen paar maanden, terwijl de 'coronavirus pandemie', de desinformatie en complottheorieën blijven aanhouden, heeft Twitter zijn koppelingsbeleid actief toegepast om misleidende tweets te censureren. In mei markeerde het bijvoorbeeld een handvol URL's van de samenzweringsfilm, 'plandemic', als onveilig en toonde het een voorzorgsmaatregel aan iedereen die probeerde ze te bezoeken.

7 views