• William

Twitter brengt ‘verificatie’ terug, deze keer met duidelijke richtlijnen

Twitter gebruikers hebben eindelijk een antwoord op de vraag: "Hoeveel volgers zijn er nodig om geverifieerd te worden?"

Het antwoord was eerder altijd een groot raadsel. Maar volgens Jane Wong en TechCrunch, zal Twitter een nieuwe optie voor "verzoek tot verificatie" hebben die specifiek zal aangeven wat er nodig is om geverifieerd te worden.


Bij navragen bij Digital Trends weigerde Twitter “verder tin te gaan op wat door Wong werd gerapporteerd” en weigerde te zeggen wanneer dit nieuwe systeem zou worden uitgerold of wat de richtlijnen zouden zijn.


Tot ongeveer drie jaar geleden konden gebruikers om verificatie vragen, maar de normen waarmee Twitter beoordeelde wie het felbegeerde blauwe vinkje waard was en wie niet, waren nogal ondoorzichtig en leken erg random.


Zoals TechCrunch meldde, verwijderde Twitter, na de verificatie van neonazi Jason Kessler, in 2017 het tabblad 'verzoek tot verificatie' en zei dat het zijn systeem zou heroverwegen.


Twitter bevestigde aan TechCrunch dat de bevinding van Wong juist was, maar gaf verder geen commentaar op hoe of wanneer de nieuwe richtlijnen zouden verschijnen.


8 views