• William

Twitter breidt test van nieuw DM chatvenster op desktop uit

Twitter is begonnen met het testen van zijn nieuwe DM-chatvenster op het bureaublad, dat een beeld-in-beeldweergave in Messenger-stijl biedt voor uw berichtendiscussies op het platform.


Zoals je kunt zien in deze schermafbeelding van gebruiker Calum Young (gedeeld door social media-expert Matt Navarra), geeft de nieuwe optie actieve DM-chats weer in een kleiner subvenster rechtsonder op het scherm, vergelijkbaar met dezelfde presentatie van Messenger-chats op Facebook en ook de messaging-chats van LinkedIn.


Twitter test het nieuwe formaat al een tijdje - reverse engineering-expert Jane Manchun Wong plaatste deze screenshots van dezelfde vorige maand.

Zoals met alle Twitter-updates, lijken sommige gebruikers volledig beledigd dat Twitter zou proberen Messenger-achtige functies binnen de app te repliceren, maar de toevoeging is logisch. Zoals bij alle platforms, ziet Twitter een toenemend gebruik van directe berichten naarmate mensen hun openbare berichtingsactiviteiten verminderen, en het heeft eraan gewerkt zich hierop aan te sluiten door het afgelopen jaar een reeks DM-updates en functietoevoegingen uit te rollen.


Het is logisch om via DM de interactie aan te gaan terwijl je de app gebruikt, vooral als je het gesprek gaande wilt houden terwijl je ook je verschillende tweet-feeds wilt bekijken terwijl je wacht tot je ontvanger (s) reageren. Het kan ook meer content delen via DM vergemakkelijken - als je bijvoorbeeld in gesprek bent met een vriend en er komt een nieuwe tweet in je tijdlijn die je wilt delen, dan kun je dat gemakkelijk toevoegen aan de discussie en zowel uw tijdlijn als de chat actief op het scherm.


Over het algemeen lijkt het een functionele optie - en een die je kunt deactiveren als je het hoe dan ook niet wilt zien.


Hoe breed dit wordt getest, is nog niet bekend, maar het is nu beschikbaar voor sommige gebruikers.

6 views