• William

Twitter breidt richtlijnen voor hate speech uit met handicaps, ziekte en leeftijd

Twitter heeft vandaag zijn regels voor haatzaaien bijgewerkt met ontmenselijkende taal tegen verschillende nieuwe groepen mensen - met name mensen met een handicap, verschillende leeftijdsgroepen en mensen met ziekten.


Om u op de hoogte te houden, omvatten de bestaande regels van Twitter tegen hatelijk gedrag het gebruik van ontmenselijkende taal om te beschrijven tegen ras, etniciteit, nationale afkomst, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit en religieuze overtuiging. Dit omvat meestal elke vorm van afwijkende opmerkingen en het algemene beleid voegt eraan toe dat u het platform niet mag gebruiken om aan te zetten tot geweld of bedreigingen op basis van een van deze kenmerken.


Aangezien we nu in de tijd van COVID-19 leven, is dit waarschijnlijk een optimaal moment om ziekte op te nemen als een kwestie van haatzaaien. Er is niets mis met het aanmoedigen van compassie en empathie, vooral omdat het spook van een wereldwijde pandemie boven ons hoofd hangt. En iedereen haten vanwege handicaps is gewoon nooit cool.


Dat gezegd hebbende, ik vraag me met betrekking tot het ouderdomsvraagstuk af of dit iets zal doen om de generieke shit-talk die ik zo vaak op sociale media zie te beteugelen - weet je, de "Boomers zuigen / millennials zijn lui / zoomers niet weet dat ze geboren zijn ', praat. Een van de voorbeelden die Twitter geeft van het soort taal dat ze zien is: "Alle [Age Group] zijn bloedzuigers en verdienen geen enkele steun van ons", en wow, de universele toepasbaarheid ervan rammelde me gewoon in mijn hoofd.


Feedback op haar hatelijk gedragsbeleid, zegt Twitter Safety, is dat de taal duidelijker moet zijn. Een andere kritiek was dat mensen potentieel hatelijk taalgebruik wilden kunnen gebruiken om groepen te bespreken die niet noodzakelijk in de beschermde categorieën vallen:


“Respondenten zeiden dat‘ identificeerbare groepen ’te breed was en dat ze met dit soort taal met politieke groepen, haatgroepen en andere niet-gemarginaliseerde groepen moesten kunnen samenwerken. Veel mensen wilden 'haatgroepen op elke manier oproepen, op elk moment, zonder angst.' "Dat is een beetje een vreemde reactie:" Ik wil niet dat je regels voorkomen dat ik vuur schiet op groepen die ik niet persoonlijk heb Leuk vinden." Maar nogmaals, dit is Twitter waar we het over hebben.

Volgens Twitter kunnen gebruikers oudere tweets melden die deze regels met terugwerkende kracht overtreden en moeten ze worden verwijderd.


Dat gezegd hebbende, zal Twitter geen straffende actie ondernemen tegen accounts van de mensen die dit hebben getweet - althans niet vóór vandaag. Twitter zei ook dat het samenwerkt met een groep externe experts om "de lastige nuances", de historische context en de "teruggewonnen terminologie" te begrijpen. Zoals we al hebben gezien, zal het geen tweets - zelfs hatelijke - verwijderen van cijfers waarvan de woorden "van openbaar belang" zijn.


https://thenextweb.com/twitter/2020/03/06/twitter-expands-hate-speech-guidelines-to-include-disability-illness-age/

0 views