• William

Twitter breidt 'Fleets' uit naar Nederland

Het lijkt erop dat Twitter zijn proefperiode met tijdelijke content uitbreidt,dus wees niet verbaasd als je Stories in de nabije toekomst op het microblog platform gaat zien.


Sommige gebruikers in Nederland melden dat ze nu content kunnen plaatsen die automatisch na 24 uur verdwijnt. De functie, die Twitter 'Fleets' heeft genoemd, lijkt praktisch op de Instagram- (of Facebook- of WhatsApp-) versie van Stories.


Zo te zien rolt het bedrijf Fleets uit om alleen in Nederland gevestigde gebruikers te selecteren. Hoewel ik in Amsterdam woon, heb ik nog steeds geen toegang tot de nieuwe functie.


Twitter onthulde voor het eerst dat het in maart speelde met het idee van kortstondige inhoud, te beginnen met enkele kleine tests in Brazilië. Later in juni onthulde de microblog dienst dat het ook experimenteerde met de nieuwe functie in India. Nu lijkt het erop dat Fleets nieuwe markten betreedt.


Hoewel Fleets nog steeds openbaar zijn, zullen ze het netwerk niet verspreiden als tweets, ze verschijnen bijvoorbeeld niet in Search of Moments. Toch hebt u toegang tot de vloten door naar een gebruikersprofiel te gaan en op hun avatar te tikken. Bovenaan de app zie je ook een carrousel van Vloten van de mensen die je volgt.


Het blijft onduidelijk of de lancering van Fleets in Nederland deel uitmaakt van een bredere uitrol.

5 views