• William

Twitter bevestigt dat er toegang is verkregen tot DMs tijdens de grote hack van vorige week

Twitter heeft meer informatie onthuld over de grote hack met een Bitcoin zwendel die op woensdag 15 juli tientallen spraakmakende accounts op zijn service had getarget.


Het bedrijf zei op woensdag 22 juli in een tweet dat het na een volledige beoordeling van alle getroffen Twitter-accounts meent dat "voor maximaal 36 van de 130 gerichte accounts de aanvallers toegang hadden tot de DM [direct message] inbox, waaronder 1 verkozen ambtenaar in Nederland. ” Twitter noemde de gekozen functionaris niet.


Hoewel het weigerde specifieke informatie te verstrekken over de andere 35 accounts waarvan de DM's mogelijk waren benaderd, voegde het eraan toe dat er tot nu toe geen bewijs is dat de hackers toegang hebben verkregen tot de DM's van andere voormalige of huidige gekozen functionarissen. Met andere woorden, Barack Obama en Joe Biden ,als ze de DM-functie gebruiken, kunnen opgelucht ademhalen.


Wat betreft Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos en Kanye West, die tot enkele van de andere spraakmakende personen behoorden die het doelwit waren van de hack, lijkt het in dit stadium dat hun berichten toegankelijk konden zijn.


De zwendel betrof een nep tweet die volgers aanmoedigde om betalingen naar een Bitcoin-portemonnee te sturen. De list had ook enig succes, aangezien gegevens op Blockchain.com onthulden dat meer dan $ 115.000 via 392 transacties naar de Bitcoin-portemonnee werd gestuurd die in de berichten was gepost.


Zodra Twitter de aanval vorige week zag, sloot het de getroffen accounts af en verwijderde de nep tweets. Het bedrijf zei dat het slachtoffer was geworden van "een gecoördineerde social engineering aanval door mensen die met succes toegang hadden tot sommige van onze werknemers met toegang tot interne systemen en tools."

Later op woensdag herhaalde Twitter ook enkele van de bevindingen die het vorige week ontdekte, waarbij de daders gegevens van acht accounts downloadden via de tool "Your Twitter Data", eraan toevoegend dat geen van deze geverifieerde accounts bevatte.


Twitter zei dat het rechtstreeks blijft communiceren met de accounthouders die door de hack zijn getroffen. De FBI onderzoekt ook het incident.6 views