• William

Trump zou na TikTok tegen meer Chinese bedrijven kunnen optreden

President Donald Trump richt zich blijkbaar op meer Chinese bedrijven, waaronder mogelijk het technologieconglomeraat Alibaba, na de acties van zijn regering tegen ByteDance's TikTok en Huawei.


In een persconferentie werd Trump gevraagd of hij een verbod overweegt tegen meer Chinese bedrijven, waaronder Alibaba. "Nou, we kijken naar andere dingen, ja," antwoordde de president, meldde Reuters.

Het Witte Huis gaf geen verdere uitleg over de opmerking van de president, volgens de Financial Times, maar het komt omdat de relatie van Trump met China blijft verzuren vanwege de schuld voor de verspreiding van de "COVID-19 pandemie" en de vermeende nationale veiligheidsdreigingen die door de Chinese Communistische Partij.


Digital Trends heeft contact opgenomen met Alibaba voor opmerkingen over de kwestie, inclusief of het bedrijf enige communicatie heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid over mogelijke acties. We zullen dit artikel bijwerken zodra we iets horen.Trump vs. Chinese bedrijven


De Trump administratie ging eerder achter ByteDance, het Chinese moederbedrijf van video-sharing-app TikTok, en smartphonefabrikant Huawei aan. Trump heeft vrijdag een uitvoerend bevel uitgevaardigd dat ByteDance 90 dagen de tijd geeft om de Amerikaanse activa van TikTok te verkopen, en vereist ook de vernietiging van alle gebruikersgegevens die zijn verkregen door de app en zijn voorganger Musical.ly. Ondertussen is de tijdelijke licentie die bepaalde Amerikaanse bedrijven toestond zaken te doen met Huawei verlopen, wat waarschijnlijk gevolgen heeft voor de ondersteuning die Google biedt aan Huawei's Android smartphones.


Het valt nog te bezien of de huidige regering zich inderdaad zal richten op andere Chinese bedrijven in de aanloop naar de nationale verkiezingen, aangezien Trump in functie wil blijven tegen voormalig vice president Joe Biden.

6 views