• William

Trump zegt dat TikTok geen verlenging deadline krijgt om zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen

TikTok heeft bijna geen tijd meer om zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen en president Donald Trump heeft de mogelijkheid van een verlenging uitgesloten. Op donderdag 10 september vertelde Trump (via CNN) een groep verslaggevers voordat hij aan boord ging van Air Force One dat als TikTok niet binnen de aanstaande deadline een Amerikaanse koper krijgt, het zal worden verboden.

"We sluiten TikTok in dit land om veiligheidsredenen of het wordt verkocht. Er komt geen verlenging van de TikTok deadline, ”zei Trump.


De deadline van TikTok zelf is een open vraag gebleven vanwege een reeks tegenstrijdige aankondigingen en verklaringen van de regering-Trump. De tijdlijn werd verder bemoeilijkt door een volgende order, ondertekend door Trump op 14 augustus, die de deadline verlengde tot half november. Gisteren zei Trump echter expliciet dat TikTok slechts tot 15 september volgende week de tijd heeft om een ​​deal af te ronden.


We hebben contact opgenomen met TikTok voor een opmerking en we zullen het verhaal updaten zodra we iets horen.


TikTok's inspanningen om zijn activiteiten in de VS en een aantal andere landen over te dragen, bleven de afgelopen weken met wegversperringen worden geconfronteerd. Meest recentelijk zouden de onderhandelingen om de Amerikaanse activiteiten van TikTok over te nemen, naar verluidt een ander kritisch probleem hebben opgeleverd, aangezien bieders proberen manieren te vinden om te voldoen aan de bijgewerkte exportregels van China.


Eerder deze week beweerde een Bloomberg-rapport dat er weinig kans is dat TikTok voor de deadline een regelgevende beoordeling voltooit en een overeenkomst goedkeurt met een van de potentiële partijen - Microsoft en Oracle.


Vorige maand heeft TikTok een rechtszaak aangespannen tegen de regering-Trump en beschuldigt deze van het schenden van gepaste procesbescherming en biedt geen bewijs voor zijn beweringen dat de video-app een bedreiging voor de nationale veiligheid vormt.


"De regering [Trump] negeerde onze uitgebreide inspanningen om haar zorgen weg te nemen, die we volledig en te goeder trouw hebben uitgevoerd", zei TikTok, dat eigendom is van de in China gevestigde startup Bytedance, destijds in een verklaring. "We nemen het aanklagen van de overheid niet licht op, maar we hebben het gevoel dat we geen andere keus hebben dan actie te ondernemen om onze rechten en de rechten van onze gemeenschap en werknemers te beschermen."

8 views