• William

Trump vraagt via Facebook ads steun om TikTok te verbieden

De presidentiële campagne van Donald Trump heeft Facebook advertenties uitgerold die om ondersteuning vragen bij het verbieden van de TikTok app, die wordt onderzocht vanwege beveiligingsproblemen.


Eerder deze maand zei minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo dat de regering een verbod op Chinese sociale media apps zoals TikTok overweegt wegens ogenschijnlijke beveiligingsproblemen die de app hebben geplaagd. De campagne van Trump dringt er blijkbaar bij zijn aanhangers op aan zich bij de zaak aan te sluiten.


De Facebook advertenties, met afbeeldingen die beweren dat 'TikTok je bespioneert', werden op Twitter gedeeld door Will Steakin van ABC News en Taylor Lorenz van de New York Times.


"TikTok is op heterdaad betrapt door te controleren wat er op het klembord van je telefoon staat", zegt de tekst op de advertenties, verwijzend naar een beveiligingsprobleem dat ook werd ontdekt door Apple's iOS 14 in andere apps zoals AccuWeather, AliExpress, Call of Duty Mobile , Google News, Overstock en Patreon, evenals LinkedIn en Reddit.


De advertenties roepen mensen op om een ​​petitie te ondertekenen ter ondersteuning om TikTok te verbieden. Volgens Lorenz gaat de link echter naar een enquête die de informatie van een persoon verzamelt om aan een mailinglijst te worden toegevoegd. "Deze advertenties wekken in feite anti-TikTok / China-sentimenten op en misleiden gebruikers om de mailinglijst van Trump te versterken", zei hij.


De advertenties zijn betaald door de Trump Make America Great Again-commissie en zijn voornamelijk gericht op de leeftijd van 18 tot 64 jaar, meldde Bloomberg, onder verwijzing naar informatie uit de advertentiebibliotheek van Facebook.


Witte Huis vs. TikTok


Stafchef Mark Meadows zei onlangs dat het Witte Huis binnen weken, en niet binnen enkele maanden, actie kan ondernemen tegen Chinese apps zoals TikTok, omdat ze worden beoordeeld over de risico's voor de nationale veiligheid.


Ondertussen vertelden experts aan Digital Trends dat TikTok niet gevaarlijker is dan andere sociale media-apps of online services, maar dat het wordt onderscheiden vanwege de verbinding met China.

7 views