• William

Triller video app werkt aan ‘brand lab’ voor het maken van content

Triller, de korte video app die in de VS is gemaakt en die TikTok hoopt aan te pakken, is in de aanval. Om marketeers aan te trekken, bereidt de app voor sociale video een ‘brandlab’ voor het maken van content voor naast het ‘crosshype’ influencer aanbod. Zal het genoeg zijn om met TikTok te kunnen concurreren?

Of het nu gaat om het meesterbrein van Mike Tysons comeback gevecht, het geven van een met sterren bezaaid Rock the Vote concert met Pepsi of het promoten van McDonald's samenwerking met reggaetonzanger J Balvin, Triller begint zichzelf te profileren.


“Wij zijn de MTV van deze generatie. We zijn een platform waar muziek op de eerste plaats komt waar cultuur breekt, ”zegt Bonin Bough, Chief Growth Officer van Triller.


De sociale video app maakt de hele zomer kabaal over de concurrentie met de gevestigde rivaal TikTok en kaapt grote influencers zoals de Sway Boys en Charli D‘Amelio en, berucht, president Donald Trump weg van het ByteDance platform. En na zichzelf te hebben gepositioneerd als een bastion voor vrijheid van meningsuiting (in vergelijking met TikTok's relatief strikte inhoudsmoderatie), heeft het gewerkt om afstand te nemen van de samenzweringstheoretici van QAnon.


Om brands aan te trekken, heeft het Crosshype gelanceerd, een functie waarmee merken invloed kunnen uitoefenen op influencers op het platform, en is het een ‘Brand Lab’ aan het voorbereiden waarmee klanten authentieke content kunnen creëren.


Dit is opportunistisch, gezien de troebele toekomst van TikTok in de VS en de wegversperring in India, waar het werd verboden vanwege zorgen over gegevens privacy. De Wall Street Journal noemde het "een optie om terug te vallen op TikTok" als de wrijving met president Trump en de Amerikaanse regering zou voortduren.


"Er is volop ruimte voor nog een challenger app", zegt Jen Kohl, senior vice president, uitvoerend directeur geïntegreerde media, VMLY & R. “Zeker met de toekomst van TikTok onbekend in de VS. Triller is een kanshebber vanwege de gebruiksvriendelijke bewerking en de betrokkenheid van beroemdheden en grote beïnvloeders. "Game on


Ongeacht het lot van TikTok, Triller is in de aanval. Het heeft al diepe wortels in muziek. Het telt Cardi B, Snoop Dogg, Lil Wayne en anderen als investeerders. Het heeft de rechten op 97% van de gelicentieerde muziek die er is, volgens Bough, wat betekent dat zijn korte video's ver kunnen reizen zonder het risico te worden verwijderd. “Bovendien levert de stream geld op voor de artiesten. We hebben een platform gecreëerd waarop het hele ecosysteem zelf inkomsten kan genereren. "


Bough, die samen met LeBron James de CNBC show Cleveland Hustles creëerde, zegt dat sport de volgende is. Er is al een precedent geschapen met het drie uur durende Tyson v Jones event op 28 november. Nu gaat Triller partnerschappen met een aantal sportcompetities aankondigen. "We willen op een nieuwe manier inkomsten genereren met sport. Ik wil op dit moment niet teveel een fooi geven totdat we de finale hebben afgerond, maar het is gewoon een nieuwe manier om de levering van content en het genereren van inkomsten eromheen te bekijken. Je kunt je dus voorstellen dat we een unieke kans hebben om inhoud en muziek te matchen en sport ook gewoon op een andere manier inkomsten te laten genereren, gezien de uitdagende trends die ze hebben. "


Triller heeft ook zijn ogen op andere belangrijke gebieden gericht. Bough zegt dat er "een enorme groei is in gaming. Wanneer reizen weer op gang komt, zul je ons de lifestyle dingen zien aanpakken die horen bij cultuur en goed bij muziek passen. "


Triller hoopt dat al deze gebieden zullen helpen om zijn gebruikersbestand, dat wordt geschat op ongeveer 250 miljoen downloads, op te krikken, hoewel dit aantal enigszins verbleekt, vergeleken met TikTok's gerapporteerde twee miljard downloads.


Een ding is zeker: er zijn veel kansen. "Korte video apps zijn de volgende generatie social media", zegt Jasmine Enberg, senior analist, wereldwijde trends bij Insider Intelligence. ”TikTok is een pionier geweest in het herdefiniëren; het maakt deel uit van een nieuw type ‘sociaal entertainment’ dat meer gaat over het vermaken van een publiek dan over interactie met een netwerk van contacten - een kernkenmerk van traditionele sociale netwerken.


Recente "moves" van oudere social netwerken laten ook zien dat zij korte video's als een belangrijk onderdeel van sociale mediacommunicatie beschouwen; de lancering van Instagram Reels and Sounds op Snapchat bijvoorbeeld, zegt Enberg. “Of die nieuwe diensten, evenals op zichzelf staande rivaliserende platforms zoals Triller, een alternatief bieden voor TikTok, is nog een open vraag, maar de makers hebben in ieder geval interesse getoond. Velen van hen zijn op zoek naar een plek om door te gaan met het maken van inhoud als TikTok wordt verboden. Of hun volgers hen zullen ‘volgen’ valt nog te bezien. "Selling influence to brands


Triller wil de kloof tussen influencers en brands graag overbruggen met zijn nieuwe Crosshype aanbod. Crosshype stelt merken in staat om invloed te kopen, net zoals bij media. "Nooit eerder was een app in staat om views op hun platform te garanderen en tegelijkertijd influencers in staat te stellen op meerdere andere platforms te posten, waardoor de manier waarop invloed kan worden gekocht en gepland, verandert", luidt het persbericht.


"We garanderen impressies, zodat een mediabedrijf of een brand op deze manier influence kan kopen alsof ze een ander type mediaformat kopen, omdat ze nu de voorspelbaarheid hebben van betaalde media", zegt Bough.


De timing lijkt goed te zijn voor dit soort aanbiedingen. Uitgaven aan influencer marketing blijven stijgen: 73% van de marketeers die hun uitgaven willen verhogen, terwijl 10% specifiek kijkt naar het stimuleren van investeringen in Triller, volgens een nieuwe studie.


Toch kunnen agencies aarzelen om aan boord te springen. "Het is absoluut waardevol om meningen te garanderen en tools aan te bieden die de influencer economie verder helpen formaliseren", zegt Kohl van VMLY & R. “Gezien het feit dat Triller nog steeds een evoluerend platform is, ben ik in de afwachting van de vraag of ze echt aan die garanties kunnen voldoen. Voor grote brands kan dit goed werken omdat het publiek breed is. Voor een meer gerichte inspanning met een beperkt en duidelijk doel, kunnen garanties moeilijker te bereiken zijn. "Getting social entertainment right


Het is niet zomaar een platform dat grote artiesten zoals Demi Lovato, Chance the Rapper en Chloe x Halle mobiliseert om op te treden, zegt Bough. Maar Triller deed precies dat voor Pepsi’s ’Unmute Your Voice’ concert. Bough weigerde andere statistieken te verstrekken dan te zeggen: "we hebben enorme aantallen bekeken in termen van kijkers en streams."


Andere klanten zijn onder meer Chipotle, Manscaped en Boost Mobile, die de ’Step up to the mic’talent search creëerden. Bough zegt dat Triller merken veel begeleiding geeft om authentiek te zijn voor het platform en voor hun brand. Binnenkort lanceren ze jet meer formele ‘Brand lab’.


De opkomst van 'social entertainment' platforms' zoals Triller biedt andere nuances dan oudere sociale platforms, zegt Enberg van Insider Intelligence. "Gebruikers willen ook anders worden gecommuniceerd."


Ze merkt op dat merksponsoring, influencer-partnerschappen en in-app-aankopen op TikTok populaire marketingtactieken zijn, hoewel het gebruik van betaalde advertenties ook groeit.B2B to battle it out on social video apps


Ondanks al het drama rond zijn toekomst in de VS, noemde TikTok PMG maandag als wereldwijd leidend bureau voor social strategy voor TikTok for Business. "Er is een enorm onbenut zakelijk potentieel voor marketeers binnen TikTok, dat anders is dan elk ander platform dat tegenwoordig beschikbaar is voor adverteerders", zegt George Popstefanov, chief executive van PMG in een verklaring. "Als de authentieke optie voor mensen die op zoek zijn naar entertainment en onverwachte momenten van vreugde, kunnen we niet opgewondener zijn om met hen samen te werken om het TikTok effect te verspreiden en een uniek waarde voorstel te bieden aan adverteerders wereldwijd."


Dit volgt op de B2B campagne Snap for Business die deze zomer werd gelanceerd. Het nodigde merken uit voor 'Meet the Snap Generation'. Snap lijkt de juiste stappen te zetten, aangezien het gisteren aankondigde dat de omzet met 52% is gestegen.


Triller kijkt ook naar het B2B audience, maar niet door z'n typische bril. "Ik ben een grote fan van het behandelen van B2B-marketing zoals jij consumentenmarketing behandelt", zegt Bough. "Om de een of andere reden zeggen we dat B2B in feite’ B2boring ’is. B2B-marketing werkt zonder twijfel op platforms zoals die van ons. Maar ze moeten uit de gedachte komen van ‘hier zijn alle specifieke details, hier is mijn specificatieblad.’ Dat werkt niet in een omgeving als de onze. Maar iets creatiefs doen en doorbreken kan enorm zijn. "


Net als Snap trekt Triller naar verluidt ook ogen op Wall Street. Reuters meldde eerder deze maand dat het een deal onderzoekt om openbaar te worden. In de tussentijd richt het zich agressief op TikTok in Chinese handen. Vorige week lanceerde het bijvoorbeeld een 'flip day'-stunt op vrijdag, waarbij de beste TikTok influencers het eerste deel van een video plaatsten met een verzoek aan fans om hen op Triller te volgen om de rest van het bericht te zien.


Wereldwijd heeft het geprofiteerd van het verbod van TikTok in India. Het sloot een strategisch partnerschap met de grootste muziekstreamingservice van India, JioSaavn. Het overschreed vorige maand ook de grens van 100 miljoen installaties van de Afrikaanse telefoon fabrikant Transsion.


Dan is er de kracht van Hollywood. De mede-eigenaar van Triller is de beroemde producer Ryan Kavanaugh. Hij heeft Triller bestempeld als "de volwassen versie van TikTok" in een poging het platform te positioneren als een meer volwassen alternatief. Bough beweert dat zijn gebruikersbestand stevig in de demografische groep van 18-34 ligt en ook meer divers is dan TikTok.


Staan brands en bureaus in de rij, gezien al dit momentum? "Het is interessant dat Triller al een tijdje bestaat en nog niet naar de top moet", zegt Kohl van VMLY & R. Triller werd opgericht in 2015, twee jaar vóór TikTok.


Ashley Cooksley, chief client officer, The Social Element zegt: "Triller talk begon bekendheid te krijgen toen Trump TikTok wilde verbieden." De "jongere demo op TikTok is echter niet echt op zoek naar een alternatief platform".


Dat gezegd hebbende, concludeert Cooksley: “Het belangrijkste contrast is misschien wel de bereidheid om samen te werken met andere technische partnerplatforms. Terwijl ByteDance bijvoorbeeld bezig is met het bouwen van een eigen streamingplatform, stelt Triller gebruikers al in staat om nummers van Apple Music of Spotify Playlists af te spelen.


"In de komende twee jaar zal het een enorm verschil zijn, omdat het de platforms stimuleert om nauwer met Triller samen te werken. Hun succes is een gedeeld succes, terwijl TikTok mogelijk zou kunnen uitgroeien tot een concurrent voor andere technische platforms als het zijn aanbod diversifieert.

10 views