• William

TikTok werkt samen met Amazon om TikTok bediening mogelijk te maken via Alexa spraakactivering

Dit kan handig zijn voor TikTok creators; deze week heeft TikTok de volledige lancering aangekondigd van de mogelijkheid om TikTok te bedienen via Alexa spraakactivering op mobiele apparaten.Zoals je in de clip kunt zien, stelt de nieuwe Alexa vaardigheid voor TikTok je in staat om verschillende TikTok-functies te activeren met spraakopdrachten, wat vooral handig zou kunnen zijn bij het opnemen, waardoor je meer flexibiliteit in compositie krijgt.


Zoals uitgelegd door TikTok:


"Om te beginnen kunnen gebruikers die verzoeken doen via de Alexa-app, Alexa Built-in-telefoons of Alexa mobiele accessoires zoals Echo Buds zeggen:" Alexa, open TikTok. " Met de Alexa-vaardigheid voor TikTok op mobiele apparaten kunnen gebruikers Alexa vragen om enkele van hun favoriete functies op ons platform te lanceren, van het zoeken naar video's tot het verkennen van geluiden en het opnemen van video. "


De eerste iteratie van de nieuwe functionaliteit werd vorige maand aangekondigd, maar wordt nu algemener beschikbaar gemaakt.


Om van de optie gebruik te maken, moet je natuurlijk een mobiel apparaat met Alexa hebben, en hoewel je Alexa kunt activeren via de mobiele app, is het op geen enkel apparaat native. Behalve Amazon's Fire telefoon, waarvan ik betwijfel of iemand het nog heeft (of dat het nog steeds werkt).


Je kunt Alexa de standaard stemassistent maken op Android, maar dat kun je niet op iOS, hoewel Alexa op beide werkt, dus er zijn een paar manieren waarop je de optie kunt inschakelen om TikTok met je stem te bedienen.


En TikTok is niet de enige app waartoe je toegang hebt, je kunt ook Twitter openen en doorzoeken met Alexa opdrachten, de Yellow Pages app, de Sonic app en meer.


Het is niets belangrijks, het is op geen enkele manier een "game changing" functie. Maar zoals opgemerkt, kan het handig zijn bij het opnemen, wat TikTok ook opmerkt:


"Geen cameratimers of een productiemaatje nodig - makers kunnen Alexa nu vragen om een ​​record voor hen te maken door te zeggen:" Alexa, vraag TikTok om mijn opname te starten. "


Hoe waardevol die toevoeging is, hangt natuurlijk samen met je eigen gebruik, maar het kan de moeite waard zijn om te overwegen, vooral als je Alexa hebt ingeschakeld op je apparaat.Je kunt here meer lezen over de nieuwe Alexa optie voor TikTok.

6 views