• William

TikTok test een functie die video's omzet naar 'in-feed ads' met call-to-action voor 'nu winkelen'

De social commerce-functies van TikTok zijn niet zo robuust als die van Instagram of Pinterest, maar de populaire video-app in korte vorm heeft langzaam winkeladvertenties toegevoegd en ondertussen videomakers geïntegreerd.


Levi’s is onlangs een van de eerste retailers die een advertentieproduct heeft gebruikt, waardoor video's van videomakers worden omgezet naar in-feed advertenties met een call-to-action voor 'nu winkelen'. Volgens Digiday-rapportage test TikTok een vergelijkbare functie die dezelfde call-to-action zal bevatten in video's van videomakers, waarbij de advertentie-inkomsten worden verdeeld tussen TikTok en de videomaker.


Deze recente updates zijn vergelijkbaar met advertentieblokken die TikTok het afgelopen jaar langzaam heeft getest en uitgerold. Eind 2019 begon de korte video-app met het testen van een functie waarmee videomakers via hun video's en profielpagina's naar e-commercesites kunnen linken. Afgelopen zomer onthulde TikTok de Hashtag Challenge Plus-functie, waar merk- en videovideo's een gepromote hashtag kunnen bevatten die naar een e-commercesite linkt.


"Elk sociaal platform heeft commercie en externe links moeten introduceren om een ​​evenwicht te vinden tussen inhoud en conversie", zegt Ryan Detert, mede-oprichter en CEO van influencer marketingplatform Influential. "Naast videoweergaven is er zeker trek in handel."


TikTok is niet het eerste platform dat videomakers gebruikt om social commerce uit te breiden. Instagram en Snapchat hebben geëxperimenteerd met het geven van call-to-action-prompts aan geselecteerde influencers. En vorig jaar introduceerde Instagram een ​​functie genaamd Branded Content Ads, waarmee adverteerders influencer-samenwerkingen konden omzetten in betaalde in-feed-advertenties.


Hoewel slechts een klein deel van de verkoop van e-commerce afkomstig is van sociale kanalen, is de acceptatie door consumenten het afgelopen jaar gegroeid. We verwachten dat meer dan 75 miljoen Amerikaanse gebruikers van sociale netwerken van 14 jaar en ouder in 2020 ten minste één aankoop zullen doen via een sociaal kanaal, een stijging van 17,3% ten opzichte van 2019.


Influencers kunnen een krachtige rol spelen, vooral bij jongere consumenten. Uit een GlobalWebIndex-enquête van september 2019 bleek dat 20% van de millennials en 22% van de Gen Zers in de VS en het VK is geïnspireerd om een ​​aankoop te doen op basis van een aanbeveling van een influencer of beroemdheid. Sociale netwerken die videomakers en Shopping-advertenties integreren, kunnen influencers verder in de trechter brengen.


TikTok verschilt echter van andere platforms met social commerce. Consumenten wenden zich tot platforms zoals Instagram en Pinterest voor inspiratie en ontdekking, maar TikTok is vooral voor entertainment. Zoe Galindo, een strategische planner bij Swift, is van mening dat merken waardevolle inhoud kunnen maken om door te klikken op TikTok, maar ze adviseert dat het werken met videomakers merken kan helpen gemakkelijker te prestatiegerichte maatregelen te nemen en toch entertainmentwaarde te bieden.


"Aangezien TikTok winkelfuncties binnen het platform uitrolt, is het belangrijk dat de gebruikerservaring niet te veel wordt verstoord", zei Galindo. 'Daarom is het geweldig om in eerste instantie in contact te komen met influencers en videomakers. Als ze een geweldige ervaring met de inhoud hebben gehad, is de kans groter dat ze doorklikken en kijken wat de toekomst biedt. "

10 views