• William

TikTok probeert de verspreiding van een zelfmoordvideo te stoppen

TikTok werkt eraan om de verspreiding van een zelfmoordvideo te voorkomen die laat zien dat een man sterft door zelfmoord, maar TikTok's inspanningen worden belemmerd door gebruikers die doorgaan met het opnieuw uploaden van de clip.

Rapporten suggereren dat de video begint met een man met een grijze baard die aan een bureau zit. Toen het in het weekend aan het platform werd toegevoegd, namen TikTok-algoritmen, zich niet bewust van de verontrustende inhoud, het op in de ontdekkingsfeed van apps For You.


Hoewel veel TikTok-gebruikers berichten hebben geplaatst waarin anderen worden gewaarschuwd de video niet af te spelen als ze deze in de For You-feed zien, hebben anderen geprobeerd mensen te misleiden om deze te bekijken door de clip in een onschuldig ogende video te plaatsen.


TikTok heeft het incident bevestigd en zegt te werken aan het verwijderen van de zelfmoordvideo van zijn platform. Een deel van de inspanning omvat het verbieden van accounts die de clip opnieuw uploaden, zei hij.


"Onze systemen hebben deze clips automatisch gedetecteerd en gemarkeerd wegens schending van ons beleid ten aanzien van inhoud die zelfmoord weergeeft, prijst, verheerlijkt of promoot", aldus een TikTok-woordvoerder. "We verbieden accounts die herhaaldelijk clips proberen te uploaden, en we waarderen onze communityleden die inhoud hebben gemeld en anderen hebben gewaarschuwd om dergelijke video's niet te bekijken, aan te spreken of te delen op welk platform dan ook uit respect voor de persoon en hun familie."


Er wordt aangenomen dat de clip voor het eerst op Facebook verscheen voordat hij op TikTok verscheen, evenals op Instagram en Twitter. De persoon die zelfmoord heeft gepleegd, zou een 33-jarige man uit Mississippi zijn, maar dit moet nog worden bevestigd.Het incident benadrukt slechts een van de uitdagingen die social mediaplatforms hebben bij het verwijderen van verontrustende inhoud van hun sites. Omdat er constant massa's inhoud worden geüpload, kunnen algoritmen en menselijke operators alleen reageren als het materiaal op de site staat. Tegen die tijd zullen veel mensen de video al onbedoeld hebben bekeken, terwijl anderen deze delen. De taak om de inhoud van de site te verwijderen, wordt des te moeilijker wanneer sommige gebruikers de verontrustende inhoud opnieuw blijven uploaden.


Digital Trends heeft contact opgenomen met TikTok voor een update over zijn pogingen om de clip te verwijderen en we zullen dit stuk bijwerken wanneer we terug horen.

9 views