• William

TikTok onderneemt juridische stappen tegen uitvoerend bevel van president Donald Trump

TikTok is van plan binnenkort een juridische uitdaging aan te gaan tegen een uitvoerend bevel van president Donald Trump dat Amerikaanse transacties met de app en zijn Chinese moederbedrijf ByteDance zal verbieden.


De uitdaging kan al zo spoedig als maandag 24 augustus worden ingediend, meldde Reuters, daarbij verwijzend naar bronnen die bekend zijn met de zaak.


Het uitvoerend bevel, dat op 6 augustus werd uitgevaardigd, zal Amerikaanse zakelijke transacties met TikTok en ByteDance vanaf 20 september verbieden. Trump zei dat er stappen nodig waren “om het hoofd te bieden aan de nationale noodsituatie met betrekking tot de informatie- en communicatietechnologie en de toeleveringsketen van diensten. "


De datum komt direct na Trumps deadline voor TikTok om zijn Amerikaanse activiteiten tegen 15 september te verkopen. Microsoft wordt beschouwd als de koploper voor een dergelijke overname, hoewel andere bedrijven zoals Twitter en Oracle ook interesse hebben getoond.


In zijn juridische uitdaging zal TikTok naar verluidt beweren dat het vertrouwen van Trump's uitvoerende bevel op de International Emergency Economic Powers Act het bedrijf van een eerlijk proces berooft, aldus de bronnen. TikTok zal zich ook verzetten tegen het worden bestempeld als een bedreiging voor de nationale veiligheid.


TikTok bevestigde het plan voor een juridische uitdaging in een verklaring aan Digital Trends.


“Hoewel we het absoluut niet eens zijn met de zorgen van de regering, proberen we al bijna een jaar te goeder trouw een constructieve oplossing te bieden. Wat we in plaats daarvan tegenkwamen, was een gebrek aan een eerlijk proces, aangezien de administratie geen aandacht schonk aan feiten en probeerde zich in te mengen in onderhandelingen tussen particuliere bedrijven. Om ervoor te zorgen dat de rechtsstaat prevaleert en dat ons bedrijf en onze gebruikers eerlijk worden behandeld, hebben we geen andere keuze dan de Executive Order aan te vechten via het gerechtelijk apparaat. "TikTok's ups en downs


Naast de problemen met Trump, stond TikTok aan de ontvangende kant van een class action-rechtszaak wegens vermeend diefstal van gegevens van minderjarigen, een zorg die werd versterkt door een rapport dat beweerde dat meer dan een derde van de gebruikers van de app in de VS 14 zijn jaar en jonger.


TikTok, aan de andere kant, verhoogt zijn Creator Fund om makers van inhoud de komende drie jaar in totaal $ 2 miljard te betalen. De app zal naar verwachting ook een belangrijke rol spelen bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, met name om Gen Z te inspireren om te gaan stemmen.

6 views