• William

TikTok meest gedownloade non-gaming app in augustus 2020

Ondanks voortdurende vragen over de toekomst, tijdens onderhandelingen over de verkoop aan een Amerikaans bedrijf om te voldoen aan een bevel van de Amerikaanse regering, was TikTok in augustus 2020 opnieuw de meest gedownloade niet-gaming-app, volgens nieuwe gegevens van Sensor Tower, met de korte -form video-app blijft in meer regio's aan kracht winnen.

Zoals gerapporteerd door Sensor Tower:


"TikTok was de meest gedownloade non-gaming app wereldwijd voor augustus 2020 met meer dan 63,3 miljoen installaties, wat neerkomt op een stijging van 1,6% ten opzichte van augustus 2019. De landen met de meeste installaties van de app in deze periode waren Indonesië met 11% van zijn totale downloads en Brazilië op 9%. "


Dat is interessant, want tot nu toe waren India, de VS en Turkije de grootste markten van TikTok. De cijfers hier laten zien dat de app nog steeds aanslaat in meer regio's, waardoor het ondanks het verbod in India en de geconstateerde onzekerheid in de VS bovenaan de downloadgrafieken blijft staan.


Waar TikTok precies staat in de VS, en zelfs wereldwijd, is in dit stadium onzeker. Begin vorige week gaven rapporten aan dat TikTok eigenaar ByteDance had besloten tot een winnend bod op de app, en dat een aankondiging op handen was. Maar complicaties als gevolg van de nieuw opgelegde regels van de Chinese regering voor de export van technologische vooruitgang, inclusief digitale algoritmen, hebben het proces nu tot stilstand gebracht.


Nieuwe rapporten hebben gesuggereerd dat ByteDance nu rechtstreeks met de Amerikaanse regering onderhandelt over wat er precies moet worden verkocht om te voldoen aan de vereisten van het Witte Huis voor een afsplitsing van China, in de hoop dat ze een deal kunnen sluiten die werkt voor zowel de Chinese als de Amerikaanse toezichthouders. Tegelijkertijd onderhandelt ByteDance met Chinese functionarissen over een mogelijke weg naar een verkoop.


Op de een of andere manier zullen we er snel achter komen - de officiële Executive Order van het Witte Huis geeft ByteDance tot 20 september de tijd om de app te verkopen, of er gelden beperkingen in de VS.


Maar afgezien van de onderhandelingen onderstrepen de cijfers van Sensor Tower het potentieel van de app. Zelfs met de verschillende vragen en het verlies van de Indiase markt, ziet TikTok nog steeds enorme downloadaantallen.


Op dit moment bedient TikTok naar verluidt ongeveer 689 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Gezien de aanhoudende interesse zou het gemakkelijk het volgende platform met een miljard gebruikers kunnen worden, als het een Amerikaans verbod kan vermijden en idealiter opnieuw de Indiase markt betreedt.


In andere trends, zoals je kunt zien, blijft Zoom populair, op de tweede plaats op de downloadlijst, waarbij Facebook de rest van de sociale ruimte domineert. Dat is de reden waarom Facebook zo enthousiast is om Instagram Reels te pushen - op dit moment vormt TikTok de enige belangrijke uitdaging voor de dominantie van Facebook op de sociale media, waarbij deze cijfers en app-downloadtrends in de loop van de tijd worden voortgezet.


Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Facebook-CEO Mark Zuckerberg in oktober vorig jaar tijdens een privé ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump zijn zorgen over de banden van de app met de Chinese regering wilde benadrukken. De Amerikaanse regering kondigde in november een onderzoek naar de nationale veiligheid aan naar TikTok - wat toeval zou kunnen zijn, maar nogmaals ...


Omdat TikTok enorm populair blijft, kun je verwachten dat Facebook blijft proberen de druk er op te houden.

6 views