• William

TikTok lanceert tutorials platform om brands te helpen optimaal gebruik te maken van de tools

TikTok heeft een nieuw Tutorials platform gelanceerd om lessen te geven over het gebruik van de verschillende tools van het platform, om merken te helpen hun TikTok aanwezigheid te maximaliseren.

Het platform belooft merken te helpen:


"Vertel uw brand verhaal op de TikTok manier"


Begrijp 'hoe consumenten, brands en videomakers de hype benutten'


"Begrijpen hoe u succes kunt meten met exclusieve inzichten"


Een link naar het platform is door Sam Schmir op Twitter geplaatst en gedeeld door Matt Navarra, en lijkt afkomstig uit het VK, gezien het webadres van het platform (https://tiktoktutorials.uk/).


De aangeboden sessies omvatten overzichten van verschillende TikTok tools en- functies, die u kunt openen via e-mailregistratie.

Maar aanmelden is momenteel beperkt; toen ik probeerde toegang te krijgen tot de lessen, kreeg ik een melding dat mijn bureau "niet op de lijst voorkomt" en dat ik TikTok rechtstreeks moet e-mailen. Dat kan betekenen dat de tutorials regio beperkt zijn, we hebben contact opgenomen met TikTok voor meer informatie.


Maar als je toegang hebt tot de lessen, kun je een soort TikTok certificering volgen, die je uiteindelijk beloont met deze badge:


Het programma lijkt vergelijkbaar met de Blueprint cursussen van Facebook en de 'Flight School' van Twitter, waarbij alle belangrijke elementen worden behandeld om het beste gebruik te maken van elk platform.


En dat zou zeker van voordeel kunnen zijn voor TikTok, aangezien meer merken het opkomende platform willen aanboren om hun bereik te maximaliseren, vooral bij een jonger publiek.


Zolang TikTok natuurlijk blijft draaien. De onderhandelingen over de toekomst van de app zijn aan de gang, maar het lijkt waarschijnlijk dat ze uiteindelijk een manier zullen vinden om de app draaiende te houden, waardoor het een relevante overweging zou moeten worden voor marketeers die vooruitgaan.


U kunt zelf de Tutorials pagina bekijken en toegang aanvragen via this link..

8 views