• William

TikTok heeft meer dan een jaar in het geheim unieke Android apparaat ID's verzameld

TikTok heeft ten minste 15 maanden onwettig unieke Android apparaat ID's verzameld, volgens een nieuw onderzoek door de Wall Street Journal. De app zou in het geheim een ​​stukje gegevens hebben verzameld, het MAC adres genaamd, dat voor elke telefoon anders is en waarmee adverteerders u kunnen identificeren en volgen op internet.


Sinds 2015 hebben zowel Apple als Google apps verboden om de MAC adressen van apparaten op iOS en Android te lezen. TikTok heeft deze beperkingen echter naar verluidt omzeild door een oplossing te bedenken die in een door de Journal geciteerd onderzoek in bijna 350 andere Android apps werd aangetroffen.

MAC adressen kunnen niet worden gereset en blijven altijd hetzelfde voor een bepaald apparaat. Dit neemt praktisch uw vermogen weg om met een schone lei te beginnen en reclamebedrijven te ontwijken.


Adverteerders kunnen hiervan profiteren om u te identificeren, zelfs als u niet noodzakelijkerwijs bent aangemeld.


Daarom als u besluit om wat voor reden dan ook, uw advertentieprofiel te vernieuwen (een actie die u kunt ondernemen door naar de voorkeuren van een bepaalde app of de instellingen van uw telefoon te gaan), heeft TikTok ook uw MAC adres, wordt deze verplaatsing niet effectief omdat de app de persoonlijk identificeerbare gegevens kan misbruiken om uw vorige advertentieprofiel aan het nieuwe te koppelen.


In de richtlijnen voor ontwikkelaars waarschuwt Google expliciet dat "een nieuwe advertentie ID niet mag worden gekoppeld aan een eerdere advertentie ID of gegevens die zijn afgeleid van een eerdere advertentie-ID zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker."


Een TikTok woordvoerder vertelde het Journal dat het "toegewijd is aan het beschermen van de privacy en veiligheid van de TikTok-gemeenschap. Net als onze collega's updaten we onze app voortdurend om de veranderende beveiligingsuitdagingen bij te houden. " "De huidige versie van TikTok verzamelt geen MAC adressen", voegde ze eraan toe.


Een Google-woordvoerder vertelde Digital Trends dat het bedrijf de bevindingen van het Journal onderzoekt en op dit moment geen verdere opmerkingen heeft.


TikTok stopte vorig jaar in november met de praktijk, een timing die velen als bijzonder verdacht zullen beschouwen. Rond deze tijd werd de Chinese video app steeds kritischer bekeken vanwege zijn banden met China in de Verenigde Staten en met verschillende andere landen. Het Witte Huis heeft TikTok ervan beschuldigd samen te werken met de Chinese regering om Amerikanen te bespioneren, beweringen die TikTok herhaaldelijk heeft ontkend.


Vorige week ondertekende president Donald Trump een uitvoerend bevel dat TikTok verbiedt als het zijn Amerikaanse activiteiten niet overdraagt ​​aan een in de VS gevestigd bedrijf.

9 views