• William

TikTok heeft integratie met Teespring aangekondigd

TikTok heeft een nieuwe integratie met Teespring aangekondigd, waarmee TikTok-makers merchandise die ze hebben ontworpen rechtstreeks in de app aan hun fans kunnen verkopen.

Zoals gerapporteerd door The Verge:


"Duizenden TikTok creators werken al samen met Teespring om merchandise te maken die ze aan hun volgers kunnen verkopen. Door de integratie kunnen" makers hun eigen producten op Teespring maken, deze rechtstreeks naar TikTok pushen en dan kunnen fans producten kopen. rechtstreeks via TikTok. "


In totaal maken ongeveer 7.000 TikTok creators deel uit van het oorspronkelijke programma, dat hen een andere manier zal bieden om direct geld te verdienen met hun TikTok-volgers en inkomsten te genereren uit hun inspanningen. TikTok is nog aan het uitzoeken hoe de producten precies in de app worden weergegeven, maar uiteindelijk komt er een directe koopoptie op het platform, wat weer een belangrijke stap is voor TikTok.


Met alle discussie rond TikTok en wie het gaat kopen, en of het mogelijk het geschatte prijskaartje van $ 30 miljard waard is dat wordt aangeprezen, is een bijzonder interessante waarnemer de oprichter van de voormalige korte video-schat Vine, Rus Yusupov, die onlangs gaf zijn advies over waar TikTok zich vervolgens op zou moeten concentreren om het potentieel te maximaliseren.


Yusupov legde in een opiniepost op CNN uit dat Vine faalde omdat het stopte met innoveren, het niet inspeelde op gebruikerstrends, het zijn aanbevelingen-algoritme niet ontwikkelde. En 'ten slotte hadden we beter geld moeten verdienen met het platform, zowel voor ons eigen voordeel als voor onze makers.'


Dit is een van Yusupovs grootste aandachtspunten voor TikTok - als TikTok zijn kansen wil maximaliseren, moet het meer opties bieden voor het genereren van inkomsten voor topmakers. De makers van Vine hebben het bedrijf specifiek aangedrongen op meer geld, voordat ze uiteindelijk naar YouTube en Instagram migreerden, waar velen miljonair zijn geworden op basis van hun inhoud. Vine kan in dit stadium geen vergelijkbaar inkomstenpotentieel bieden, en TikTok ook niet.


Dat is de reden waarom TikTok's zijn Creator Fund van $ 200 miljoen heeft gelanceerd om de beste videomakers te betalen, en waarom, zegt Yusupov, meer inkomsten moet worden gegenereerd.


Yusupov suggereert dat abonnementen op premium content een optie kunnen zijn, maar dat TikTok "ook zou moeten onderzoeken om in-app shopping en games toe te voegen".


Wat TikTok doet - TikTok experimenteert sinds eind vorig jaar met e-commerce-integraties in de app, terwijl het ook zijn 'Small Gestures'-programma voor het geven van digitale cadeaus heeft dat een voorloper is van het mogelijk maken van koopactiviteiten binnen de app.


Het moederbedrijf van TikTok is zich ook terdege bewust van de potentiële waarde van e-commerce in de app. In China heeft de lokale versie van TikTok, genaamd 'Douyin', e-commerce al een centrale focus gemaakt.

Douyin heeft naar verluidt vorig jaar meer dan $ 122 miljoen aan inkomsten gegenereerd, voornamelijk via e-commerce - wat meer is dan het dubbele van wat TikTok binnenbracht. TikTok zal ongetwijfeld zijn voorbeeld willen volgen - dus hoewel deze nieuwe integratie met Teespring nu nieuw is, is het er slechts één van de vele eCommerce-integraties die binnenkort naar de app zullen komen.


Dat zou zowel het platform als een belangrijke culturele krachtpatser kunnen versterken, terwijl het er ook voor zorgt dat videomakers worden betaald, waardoor ze op TikTok worden afgestemd, in plaats van te worden gelokt door andere netwerken.


En die andere netwerken bellen inderdaad. Facebook biedt al grote contracten voor TikTok-sterren om over te schakelen naar Instagram Reels.


Dit is waar de belangrijkste uitdaging voor TikTok ligt. Het heeft het publiek, het heeft het groei momentum. Nu moet het demonstreren hoe het effectief inkomsten kan genereren met korte video content, wat geen enkel ander platform met succes heeft gedaan, en voortbouwen op die kracht.


De integratie van de Teepspring is, zoals opgemerkt, een van de eerste kleine stappen op dit pad.

7 views